Premierul Florin Ciţu a afirmat, miercuri, că cea mai mare motivație pentru vaccinare antiCovid este perspectiva revenirii la normalitate și renunțarea la mască, adăugând, la insistențele jurnaliștilor, că oferirea de facilităţi pentru cei care se imunizează i se pare ok. ”Dacă Germania are beneficii pentru persoanele vaccinate, cred că şi pentru noi este ok”, a afirmat premierul, întrebat dacă nu este vorba despre discriminare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat, miercuri, dacă nu e vorba despre discriminare în cazul în care cei vaccinați beneficiază de facilități, cum ar fi accesul în restaurante, la capacitate maximă şi a precizat că este vorba despre o propunere care va fi discutată de toate ministerele implicate.

”Eu am spus cum aş vedea eu lucrurile şi acestea sunt propunerile. Există un mod de a motiva populaţia, fiecare ţară are propriul mod de a motiva populaţia. Dacă Germania are beneficii pentru persoanele vaccinate, cred că şi pentru noi este ok. Este singura soluţie pentru a scăpa de pandemie”, a declarat premierul citat de News.ro.

Premierul Florin Cîţu a anunţat marți că, dacă se atinge ţinta de vaccinare de 5 milioane de persoane, la 1 iunie se va putea renunţa la masca de protecţie la plajă sau în drumeţiile montane. Premierul anunţă şi facilităţi pentru cei vaccinaţi, respectiv faptul că restaurantele ar putea funcţiona la 100% din capacitate.