Un bărbat în vârstă de 49 de ani, posesorul legal al armei cu aer comprimat cu care un copil de 8 ani l-a împuşcat mortal pe fratele său de 5 ani, la marginea unei păduri dintre localităţile Pănet şi Mădăraş, a fost reţinut marţi, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş.

HotNews.roFoto: Hotnews

"În baza probatoriului administrat, la data de 4 mai, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au dispus măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, faţă de bărbatul de 49 de ani, deţinătorul legal al armei neletale cu aer comprimat, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al inspectoratului", au precizat reprezentanţii IPJ Mureş.

Potrivit IPJ, cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş.

Un copil în vârstă de cinci ani a fost împuşcat accidental cu o armă cu aer comprimat, de către fratele său cu trei ani mai mare, la marginea unei păduri din judeţul Mureş. Echipajul medical ajuns la faţa locului nu a mai putut face nimic pentru a-l salva pe copil, rănile suferite la nivelul toracelui fiind foarte grave.

Incidentul a avut loc luni după amiază, în jurul orei 15:00, la marginea unei păduri dintre localităţile Pănet şi Mădăraş.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei judeţene Mureş, Emanuela Farcaş, a declarat pentru News.ro că, potrivit primelor date, un copil de cinci ani a fost împuşcat în zona toracelui de fratele său, în vârstă de opt ani. Cei doi copii se aflau cu părinţii şi cu alte persoane la o cabană din zonă, când fratele mai mare a găsit o armă cu aer comprimat, lăsată nesupravegheată, şi, în timp ce manevra arma, şi-a împuşcat fratele.