S-ar putea renunţa la obligativitatea privind purtarea măştii în aer liber abia după 1 august, dar şi acest lucru depinde de ritmul în care populația se va vaccina împotriva COVID, a declarat luni premierul Florin Cîțu.

Foto:

Întrebat despre renunțarea la masca de protecție în spațiile deschise, Cîțu a spus că deocamdată nu este luată în calcul această măsură și că va fi așteptată data de 1 august.

  • "Deocamdată nu. Aş aştepta 1 august pentru acest lucru. Depinde cum se mişcă lucrurile, dar aş vrea să ne uităm la 1 august pentru renunţatul măştii. Aţi văzut că şi în Israel s-a anunţat după ce s-a ajuns la 60% aproape (persoane vaccinate - n.r.). Deci este clar că acolo este un nivel unde am putea să discutăm despre aşa ceva", a afirmat premierul.

Din 1 iunie, restaurantele și hotelurile ar putea funcționa la 100% din capacitate, pentru persoanele vaccinate anti-COVID, și tot de la aceeași dată se va putea renunța la purtarea măștii de protecție pe plajă sau în drumețiile pe munte, a declarat luni premierul Florin Cîțu. El a vorbit din nou despre necesitatea vaccinării și despre ținta de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie.