Răzvan Nicolescu, fost ministru al energiei, a fost numit membru al Consiliului de Conducere al Institutului European de Inovare și Tehnologie. ”Am încredere că #EIT va beneficia de expertiza României în activitățile sale viitoare”, a scris ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu pe pagina sa de Twitter.

Razvan NicolescuFoto: Arhiva personala

”O veste minunata primita de la Bruxelles intr-o zi speciala pentru romani! Maine, dupa ce voi discuta cu oficialii europeni, voi prezenta mai multe informatii publice in legatura cu acest nou rol”, a scris Nicolescu pe Facebook.

Răzvan Nicolescu, expert în domeniul energiei, a fost invitat în aprilie de Comisia Europeana să facă parte, timp de un an, din randul Ambasadorilor Pactului Climatic European.

"Este o poziție onorifică care îmi dă posibilitatea să promovez și mai mult nevoia unei tranziții energetice rapide și inteligente. Time for action!", a scris Răzvan Nicolescu pe contul său de Facebook.

Răzvan Nicolescu și Niculae Havrileț au fost numiți membri în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom

Până de curând Răzvan Nicolescu a fost partener în cadrul Deloitte.

A fost preşedintele Agenţiei Europene de Reglementare în Energie (ACER) între 2014 şi 2016 şi ministru al Energiei în 2014, iar în perioada 2006 - 2008 a fost reprezentantul României la Uniunea Europeană pe probleme de energie.

În perioada 2009-2014 a fost director de reglementare şi afaceri publice în OMV Petrom.