Bănci sau coșuri de gunoi au fost distruse pe străzile din Ploiești, vineri noapte, iar Primăria acuză "acțiuni organizate și concertate de vandalism" și anunță că a făcut plângere penală. Situația are loc în contextul în care Plpieștiul se confruntă cu o criză a gunoiului din cauza grevei angajaților firmei de salubrizare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Primăria a postat pe Facebook imagini cu bănci rupte, mobilier stradal sau coșuri de gunoi răsturnate și susține că a cerut sprijinul Poliției și Jandarmeriei pentru ca "acest fenomen, care pare a face parte dintr-un scenariu bine regizat, să fie stopat".

  • ”Mizăm pe o implicare profesionistă a instituțiilor care au în atribuții liniștea și ordinea publică, astfel încât, eforturile pe care administrația publică locală le face, susținut, în ultima perioadă, în vederea asigurării unui real confort pentru ploieșteni, să nu fie în zadar.
  • Constatăm cu stupoare că, după atâtea zile, în care salubritatea nu este corespunzătoare în oraș, pe un contract pe care ADI Deșeuri îl gestionează, Garda de Mediu Prahova și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară - Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor Prahova nu au avut nicio reacție în acest sens. Din punct de vedere al Primăriei municipiului Ploiești, salubritatea este strict legată de sănătatea publică și toate acestea se întâmplă, din păcate, într-o situație de pandemie", afirmă primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici.

El mai spune că a cerut explicații Poliției Locale Ploiești pentru lipsa de reacție și a formulat plângere penală pentru acțiunile de distrugere.