La Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac” Iași va avea loc un maraton al vaccinării împotriva COVID-19 în perioada 4 mai (ora 08.00) – 11 mai (ora 24.00), informează Prefectura Iași.

Centru de vaccinare RomaniaFoto: Cristian Cristel/ Xinhua/ Profimedia

Imunizarea populației se va putea efectua non stop (flux continuu) în perioada menționată și se vor putea vaccina fără programare în platformă toate persoanele care doresc acest lucru. Vaccinarea va fi făcută cu serul Pfizer/BioNTech, doar în baza cărții de identitate sau a pașaportului, potrivit prefectului Marian Grigoraș.

Conducerea Spitalului Militar spune că echipele de medici militari vor realiza în continuare și vaccinarea persoanelor care sunt programate în centrul deschis din cadrul instituției.

Persoanele care se vor vaccina în cadrul acestui maraton vor putea să efectueze rapelul (a doua doză) fie la Spitalul Militar Iași, fie la un alt centru de vaccinare la alegere.

O altă oportunitate pentru persoanele care vor să se vaccineze fără programare va fi la Casa de Cultură a Studenților Iași (Str. Vasile Conta nr. 30). De miercuri, 5 mai, aici va funcționa un centru de vaccinare fără programare. Serul administrat va fi Pfizer/BioNTech, iar persoanele care doresc să se imunizeze trebuie să se prezinte cu cartea de identitate sau pașaportul.

De asemenea, în perioada 14-16 mai va fi organizat încă un maraton pentru vaccinare la UMF Iași, dar vor fi și alte activități care să crească numărul celor vaccinați.