​Imagini cum mai rar vezi în România au fost surprinse în Timișoara. Mai mulți copaci care trebuiau fi tăiați pentru a face loc unui șantier au fost salvați și mutați în locul unde va fi un nou parc. Cea mai grea operațiune a fost cea de extragere și mutare a unui tei de 12 metri.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pentru asta, a fost nevoie de un buldoexcavator, o macara de 8 tone, blocarea circulației, mutarea de cabluri și refacerea branșamentului la apă, după cum a precizat, pe Facebook, primarul Dominic Fritz.

„Când am aflat că șantierul de pe Calea Bogdăneștilor presupunea tăierea tuturor copacilor, am decis, împreună cu viceprimarul Ruben Lațcău , să salvăm arborii cu valoare dendrologică. Am pus pe hârtie un plan pentru extracția în siguranță și mutarea lor într-un nou parc pe care îl facem în zonă. Ieri am mutat șase copaci, cel mai greu a fost teiul de 12 metri din imagini, care are o însemnătate aparte pentru unul din locuitorii din zonă”, a scris edilul pe Facebook, unde a postat și imaginile de mai jos.

Lucrările de reabilitare a străzii, presupuneau inițial ca pomii existenți să fie tăiați și alții plantați conform proiectului.