Ministerul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a spus că în weekendul care a trecut au acționat aproape 60.000 de angajați MAI, acest weekend de Florii fiind doar un ”prim exercițiu” pentru această săptămână la sfârșitul căreia se va sărbători Paștele ortodox.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Am constatat cu bucurie că ceremoniile religioase s-au desfășurat fără incidente majore, am avut o participare de aproape 730.000 de persoane înregistrându-se o incidență scăzută de sancțiuni contravenționale”, a spus Bode în ședința cu prefecții.

Pe parcursul weekendului care s-a încheiat a existat o presiune crescută pe granița de stat, a afirmat ministrul de interne, mai ales pe cea de vest înregistrându-se, la frontiera cu Ungaria aproape 100.000 de persoane cu 45.000 de mijloace auto, din care pe sensul de intrare 58.000 de persoane.

Bode a spus că s-a reușit fluidizarea traficului: ”La Nădlac 2, dacă vineri seara timpii de așteptare erau de 120 minute, sâmbătă seara s-a ajuns la 40 de minute, dar ține mult de colaborarea noastră cu direcțiile de sănătate publică”.

”A fost un prim exercițiu pentru ce urmează în această săptămână, când românii vor sărbătorii Sfintele Paști”, a afirmat acesta, adăugând că se va genera o presiune mare pe sistemul de ordine și siguranță publică.