Un preot din Videle a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiști, după ce a fost prins că întreținea relații sexuale cu un adolescent de 16 ani dintr-un centru de plasament.

Retinut de politieFoto: pixabay.com

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Sectorului 5, Dănuț Puntaru, a declarat pentru HotNews.ro că preotul a fost reținut de către polițiști pentru act sexual cu un minor și urmează să fie dus la Parchet pentru audieri.

Potrivit Știrilor TVR, preotul, care este din Videle, a fost prins în flagrant în timp ce întreținea relații intime cu un minor, într-o casă din Sectorul 3 al Capitalei și ar mai fi suspectat și de alte infracțiuni similare.

În acest caz este vorba despre un minor de 16 ani dintr-un centru de plasament, care ar fi fost luat în mod frecvent de către preot și ademenit cu bani, pentru a întreține raporturi intime cu el.

Oficialii BOR spun că preotul avea suspendat dreptul de a sluji şi anunță că el va fi caterisit, aceasta fiind sancţiunea cea mai drastică ce poate fi aplicată pentru abateri disciplinare, scrie News.ro. Decizia de suspendare a dreptului de a sluji fusese luată în contextul în care preotul este implicat într-un alt dosar penal, de şantaj. Preotul era şantajat de mai mulţi bărbaţi care îl ameninţau că vor face publice imagini compromiţătoare cu el şi care astfel ar fi reuşit să obţină de la el suma de 300.000 de lei.