Consiliul Suprem de Apărare a Țării se reunește, marți, în condițiile tensiunilor Rusiei cu Occidentul, pe ordinea de zi fiind și ”starea de securitate în regiunea Mării Negre”.

sedinta CSATFoto: Presidency.ro

Administrația prezidențială a anunțat că ședința CSAT va avea loc marți, de la ora 16:00.

Pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse următoarele teme:

  • Starea de securitate în regiunea Mării Negre. Implicații pentru România;
  • Încheierea misiunii NATO Resolute Support din Afganistan.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat joi, răspunzând unei întrebări, că situația de la frontiera Ucrainei este îngrijorătoare, dar trebuie atent evaluată.

"Situația este îngrijorătoare (...) Urmărim cu foarte mare atenție. Să nu își imagineze cineva că stăm și așteptăm informații de la altii. Nu, noi dăm informații altora. Cunoaștem foarte bine și din teren tensiunile de acolo și suntem extrem de îngrijorați, însă situația este una care trebuie extrem de atent evaluată, nu doar militar, ci si diplomatic și acest lucru îl facem", a declarat Iohannis.

Ședința CSAT are loc la o zi după ce România l-a declarat persona non grata pe adjunctul atașatului militar rus la București, Alexey Grishaev, ”având în vedere că activitățile și acțiunile sale contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961”