Localităţile ilfovene Bragadiru, Corbeanca, Ciorogârla şi Măgurele ies din carantină începând de luni seară, de la ora 22.00, informează Prefectura Ilfov.

CarantinaFoto: IGPR

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat luni o hotărâre privind încetarea măsurii de carantină zonală pentru comuna Corbeanca, anunță Agerpres. Totodată, în urma evaluării analizelor de risc ale comunităţilor din localităţile Bragadiru, Ciorogârla şi Măgurele, înaintate de către DSP Ilfov Institutului Naţional de Sănătate Publică - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare a instituirii/ridicării carantinei zonale existente la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată măsura de ridicare a carantinei pentru Bragadiru, Ciorogârla şi Măgurele.

Incidenţa Covid-19 la mia de locuitori este luni de 4,68 în Corbeanca; 3,75 - în Bragadiru; 3,86 - în Ciorogârla şi 3,37 - în Măgurele.

Ciorogârla, Corbeanca şi Măgurele au intrat în carantină pe 22 martie pentru o perioadă de 14 zile. Măsura a fost prelungită din 5 aprilie cu două săptămâni şi din 19 aprilie cu şapte zile.

Bragadiru a intrat în carantină pe 15 martie pentru 14 zile. Măsura a fost prelungită din 29 martie pentru două săptămâni şi din 12 aprilie pentru alte 14 zile.

Carantina, ridicată și în Clinceni / Mai sunt în carantină Chiajna şi Copăceni

UPDATE: Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a decis, luni, și ieşirea din carantină a localităţii Clinceni, informează News.ro. La Clinceni, măsura se aplică de marţi, de la ora 05.00.

Potrivit Prefecturii Ilfov, până marţi, la ora 22.00, mai sunt în carantină localităţile Chiajna şi Copăceni.

Rata de infectare în judeţul Ilfov a scăzut la 3,39 la mie.