Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, Emil Boc, a afirmat luni, la sfârşitul întâlnirii cu premierul Florin Cîţu, că acesta le-a transmis primarilor că au susţinerea Guvernului pentru a lua diverse măsuri de vaccinare la nivel local, printre care centre drive-thru, centre mobile sau să organizeze maratoane ale vaccinării.

Centru de vaccinareFoto: AGERPRES

„Sunt două mesaje ale premierului. Primul: aveţi sprijinul Guvernului pentru susţinerea măsurilor de la nivel local sau judeţean de vaccinare. Adică, dacă vreţi centre drive-thru, dacă vreţi centre mobile, dacă vreţi să organizaţi maratoanele vaccinării, dacă doriţi alte campanii prin care voi să veniţi mai aproape de comunitate, aveţi uşa deschisă şi susţinerea Guvernului. De asemenea, din 4 mai va fi o campanie importantă prin medicii de familie, nu sunt obligaţi, dar prin parteneriatul prin care primarii împreună cu medicii de familie îl au, pot să adune mai mulţi medici de familie în această campanie şi vor apărea tot din 4 mai dozele de Johnson & Johnson, care înseamnă o singură doză, asta ne dă nouă posibilitatea, cei din marile municipii, să facem un centru de drive-thru cu o singură doză vaccinală, iar în locurile în care sunt persoane mai sărace sau comunităţi defavorizate să mergem cu o singură doză”, a declarat Boc, conform News.ro.

El a prezentat şi cel de-al doilea mesaj pe care premierul l-a transmis primarilor.

„Mesajul premierului a fost că economia trebuie să se redeschidă treptat, evenimentele, activităţile culturale, teatrele, opere, cinematografe, festivaluri trebuie să se deschidă cu o singură condiţie: vaccinare, vaccinare, vaccinare. Noi am venit cu susţinerea acestui demers şi am spus că un orizont cât mai repede anunţat pentru redeschiderea acestor activităţi ne va ajuta pe noi să susţinem şi mai bine campania de vaccinare, pentru că dacă vorbim de festivalieri, dacă de acum le spunem da, va fi în luna august Untold, cu siguranţă foarte mulţi vor merge să se vaccineze”, a precizat preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România.

Emil Boc a menţionat că din cele 210.000 de persoane vaccinate în judeţul Cluj, mai bine de jumătate sunt din municipiul reşedinţă de judeţ.

„Din 210.000 de persoane câte s-au vaccinat la nivelul judeţului Cluj, 125.000 sunt din municipiu, deci este deja un procent foarte ridicat şi dorim să-l ducem mai departe să putem solicita redeschiderea pieţei evenimentelor pentru că oamenii au nevoie şi de relaxare, şi de activităţi culturale, după cum avem nevoie de investiţii şi de locuri de muncă şi de redeschiderea economiei. Am încredere că vom reuşi să ţinem stacheta sus. În centrul de vaccinare drive-thru pe care l-am deschis la ora 13 deja în prima oră s-au vaccinat 60 de persoane şi este coadă în continuare. Vom lucra de la 8 – 20 în fiecare zi şi vom generaliza şi cu un maraton al vaccinării această activitate”, a explicat Emil Boc.