Sălile de fitness din Capitală vor fi redeschise începând de marți, după ce rata de infectare a coborât sub 3,5 la mia de locuitori, a anunțat prefectul Alin Stoica. Restaurantele, sălile de spectacole și cinematografele, rămân închise.

Sala de fitnessFoto: Captura Trilulilu

Luni, rata de infectare în București a ajuns la 3,46 la mia de locuitori. Astfel, vor fi ridicate restricțiile care se aplică, din 28 martie, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică - circulație restricționată de la ora 20.00 și magazine închise de la ora 18.00, conform deciziei luate luni de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență București.

Carantina de noapte se va aplica de la ora 22.00, iar magazinele se vor închide la ora 21.00. Măsurile dispuse de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență vor intra în vigoare luni la ora 00.00.

Astfel, începând de marți vor putea fi redeschise sălile de fitness din Capitală. Sălile de spectacole, restaurantele, cinematografele, cluburile și barurile rămân închise.

Prefectul a precizat că restaurantele, cinematografele și sălile de spectacole vor fi deschise parţial când indicele COVID-19 va scădea sub 3 la mia de locuitori. "Sălile de spectacole, la fel ca şi restaurantele, vor fi deschise parţial, şi anume cu capacitatea de 30%, abia după ce indicele de infectare va coborî sub 3 la mie (...). Având în vedere trendul descendent, ar putea să se întâmple într-o săptămână", a spus Alin Stoica.