Rata de infectare în București a scăzut sub 3,5 și a ajuns luni la 3,46 la mia de locuitori, conform datelor anunțate de către Direcția de Sănătate Publică. Prefectura Capitalei va convoca o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență și vor fi ridicate restricțiile de la finalul săptămânii, când circulația este restricționată de la ora 20.00, iar magazinele se închid la ora 18.00, potrivit prefectului Alin Stoica.

Coronavirus in RomaniaFoto: Cristian Cristel / Xinhua News / Profimedia

UPDATE 12.35 Prefectul a anunțat că ședința Comitetului pentru Situații de Urgență București va fi convocată la ora 14.00.

Conform DSP, luni, la ora 10.00, în Capitală rata de incidență cumulată calculată la 14 zile era 3,46 la mia de locuitori.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că va convoca Comitetul pentru Situații de Urgență București, pentru a fi decisă ridicarea restricțiilor.

Astfel, vor fi ridicate restricțiile care se aplică, din 28 martie, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică - circulație restricționată de la ora 20.00 și magazine închise de la ora 18.00. Carantina de noapte se va aplica de la ora 22.00, iar magazinele se vor închide la ora 21.00.

De asemenea, ar urma să fie deschise și sălile de sport. Cinematografele, sălile de spectacole și restaurantele rămân închise, deoarece este nevoie ca rata de infectare să coboare sub 3 la mie pentru a putea fi redeschise la 30% din capacitate, a precizat Alin Stoica.

Reamintim că în localitățile în care rata de infectare trece de 4 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, circulația este restricționată de la ora 20.00, iar magazinele se închid la ora 18.00. Aceste măsuri se aplică pe toată durata săptămânii în localitățile în care rata de infectare trece de 7,5.