Președintele Klaus Iohannis a convocat luni o ședință cu premierul, vicepremierul și cu ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Demersul președintelui vine în contextul în care Guvernul a prezentat la Bruxelles un draft al PNRR, însă Comisia Europeană a solicitat modificarea acestuia.

Intalnire PNRR la CotroceniFoto: Presidency.ro

Potrivit Administrației Prezidențiale, ședința este programată la Cotroceni de la ora 16:00. Vor participa premierul Florin Cîțu, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, vicepremierii Dan Barna și Kelemen Hunor și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

România nu va beneficia de fonduri europene prin Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR) pentru sistemul de irigaţii, declara, miercuri seară, la TVR, vicepremierul Dan Barna. De asemenea, este încă în analiză componenta de infrastructură. El a precizat că ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a prezentat la Bruxelles proiectul PNRR, însă Comisia Europeană a solicitat modificarea acestuia.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a reacționat spunând că PNRR a fost respins și acest fapt este "un dezastru pentru România".

Președintele Klaus Iohannis a susținut că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) va fi lucrat până va fi suficient de bun pentru a fi acceptat de Comisia Europeană și implementat de România. El a precizat că o primă formă a planului a fost discutată la Bruxelles, unde s-au făcut observații, urmând a se opera corecturi la București.

  • "Termenul stabilit e orientativ, nu e ultimativ. Comisia începe să recomande țărilor să lucreze la planuri mai bune mai degrabă decât să le termine într-o anumită zi. Noi vom lucra pe PNRR până va fi suficient de bun pentru a fi aprobat de Comisie și implementat de România.
  • Am auzit la tv tot felul de politicieni care anunță catastrofa, nu-i nicio catastrofă. Prima formă a fost discutată cu Comisia, fiecare și-a făcut observațiile. Ministrul de resort s-a întors în țară cu observațiile, le vom analiza, vom corecta planul, iar vor exista discuții la Bruxelles, vom face ultimele corecturi și planul va merge înainte. Va fi lucrat până e foarte bun și va fi implementat”, a declarat vineri Iohannis.