Peste 1.000 de posturi de poliţie din România încă au toaleta în fundul curţii, potrivit ministrului de Interne, Lucian Bode.

PolitiaFoto: Facebook
  • "Aşa cum aţi văzut în construcţia bugetară pentru anul 2021 am ţinut cont de aceste vulnerabilităţi, eu le numesc vulnerabilităţi ale sistemului de ordine publică faptul că avem în continuare peste 1.000 de posturi de poliţie cu toaleta în fundul curţii. Este o vulnerabilitate pentru Poliţia Română", a declarat Lucian Bode, vineri, în judeţul Botoşani, unde au fost inaugurate două sedii de Poliţie, la Dorohoi şi Săveni.

El a spus că fondurile alocate pentru programul anual de investiţii au fost majorate cu 75% în acest an, de la 84 de milioane de lei la 150 de milioane de lei, pentru reabilitarea sediilor inspectoratelor de poliţie şi a posturilor de poliţie și pentru dotarea acestora.

Bode a cerut Poliției mai multă implicare în planificarea şi derularea unor astfel de investiţii, astfel încât pe lângă banii de la bugetul de stat să fie folosite și fonduri europene.