Directorul general regional al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova, Bogdan Bratu, este cercetat pentru înșelăciune după ce și-ar fi falsificat diplomele de studii, conform unor surse judiciare. Vineri dimineață au loc mai multe percheziții în acest dosar.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform Poliției Române, în această dimineață, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul instanței supreme, fac trei percheziții domiciliare, în județele Giurgiu și Dolj.

Poliția spune că acțiunea vizează o persoană cu funcție de conducere în cadrul unei companii de interes strategic național, cercetată pentru înșelăciune.

"Persoana în cauză ar fi indus și menținut în eroare instituția, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate, care ulterior au fost desființate de către instanțele judecătorești competente. Prejudiciul reclamat până în prezent este de aproximativ 985.000 de lei, reprezentând indemnizațiile brute încasate de la angajator, urmând a fi completat în funcție de întregul material probator ce va fi administrat în cauză", precizează IGPR.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că este vorba despre directorul general al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova, Bogdan Bratu.

Conform CV-ului său postat pe siteul DRDP Craiova, Bogdan Bratu este la conducerea instituției din decembrie 2017. Între 2014-2017 a fost șef de agenție la DRDP București - ACI Giurgiu.

În aprilie 2018, Bogdan Bratu a fost demis din funcție de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și a contestat în instanță decizia, prin Sindicatul Drumarilor Elie Radu, potrivit presei locale. În decembrie 2018, Bratu a revenit la conducerea DRDP Craiova, în urma deciziei instanței.

Bogdan Bratu, în vârstă de 43 de ani, a scris în CV că este licențiat în Drept, după ce în perioada 2012-2016 ar fi urmat cursurile Univerității Hyperion din București - Facultatea de Științe Juridice. El a trecut în CV că este licențiat în management, după ce în perioada 2005-2009 ar fi urmat Facultatea de management de la ASE.