​Președintele Klaus Iohannis s-a alăturat campaniei „Vinerea Verde” și a mers la Cotroceni pe bicicletă. ​Campania ’’Vinerea Verde’’, lansată de Ministerul Mediului, este o inițiativă menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu mașinile personale în marile orașe.

Iohannis, cu bicicleta la Cotroceni, în aprilie 2021Foto: Facebook Klaus Iohannis

„Vreau să fiu parte din campania Vinerea Verde, campanie pe care o găsesc foarte bună. Orașele noastre sunt foarte aglomerate, avem mult trafic auto. Îi încurajez pe români să folosească mijloace de transport alternative sau să meargă pe jos. Mersul pe bicicletă este foarte sănătos. Un pic de ploaie nu a dăunat nimănui”, a spus Iohannis la sosirea la Cotroceni.

Sub sloganul ”STOP! Azi mașina stă pe loc!”, această campanie „Vinerea Verde” încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajații din instituțiile publice în scopul reducerii poluării și implicit, a emisiilor de carbon.

”Vinerea Verde” își propune ca până la sfârșitul acestui an, cel puțin unul din patru angajați să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun și să renunțe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.