Curtea de Apel Piteşti a decis, joi, să înlocuiască măsura arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu pentru cei doi agenţi de poliţie cercetaţi pentru purtare abuzivă şi lovituri cauzatoare de moarte în cazul bărbatului care a decedat în timp ce era evacuat de pe o terasă, informează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Instanţa a admis contestaţiile celor doi inculpaţi aflaţi în Centrul de reţinere şi arestare preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, desfiinţând în totalitate încheierea penală din data de 19 aprilie pronunţată de Tribunalul Argeş.

„Înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpaţilor Florea Ilie şi Drăghici Daniel-Petruţ cu măsura arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, de la 22.04.2021 până la 21.05.2021, inclusiv”, se arată în încheierea de şedinţă.

Pe durata arestului la domiciliu, cei doi au o serie obligaţii, printre care să se prezinte în faţa organului de urmărire penală şi a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi şi să nu comunice între ei, cu membrii familiei victimei şi cu martorii.

Tribunalul Argeş hotărâse, luni, arestarea preventivă a celor doi agenţi de poliţie pentru o perioadă de 30 de zile, măsura fiind contestată la Curtea de Apel Piteşti.

Cei doi poliţişti au fost reţinuţi duminică, fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Un jandarm implicat în acelaşi caz a fost reţinut miercuri, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului Militar Bucureşti.

Procurorii militari au anunţat că au preluat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş dosarul în care doi poliţişti au fost arestaţi preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Motivul preluării l-a constituit implicarea a doi jandarmi în evacuarea în forţă a bărbatului care a decedat.

Moartea bărbatului care a decedat în timp ce era evacuat de poliţişti de pe o terasă din municipiul Piteşti a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, a declarat, duminică, şeful Serviciului de Medicină Legală Argeş, doctorul Dan Manu, care a prezentat rezultatele preliminare ale autopsiei.

„Am constatat că moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, iar ca mecanism generator a fost comprimarea părţilor moi ale gâtului şi ale toracelui”, a precizat Dan Manu.

În urma evenimentului de vineri, în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă şi ucidere din culpă, iar cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

Un bărbat de 63 de ani a intrat în stop cardio-respirator şi a decedat, vineri, în timp ce era evacuat de poliţişti de pe o terasă din municipiul Piteşti, unde izbucnise un incendiu.

Pe acest subiect: