Premierul Florin Cîțu a anunțat joi că revenirea la normalitate nu se va face 100% începând cu 1 iunie. Florin Cîțu a precizat că depinde de vaccinare revenirea la normalitate. "Este o condiționalitate, nu se întâmplă fără vaccinare. Este singura soluție. Anul trecut am fost închiși două luni și nu am revenit la normalitate", a afirmat premierul la finalul primei reuniuni a Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie 2021.

Florin CituFoto: Guvernul Romaniei

Premierul a mai spus că este cam devreme renunțarea la mască de la 1 iunie. "La 1 iunie e cam devreme, dacă avem ținta de 35%, nu. Trebuie să ne gândim să renunțăm la mască după ce vom avea cele 10 milioane de persoane vaccinate", a mai afirmat Cîțu.

„Are dreptate preşedintele, am dreptate şi eu", a spus Florin Cîțu întrebat de declarațiile preşedintelui Klaus Iohannis potrivit căruia la 1 iunie vor fi prezentate evaluările pentru posibila relaxare. "Da, este un plan de măsuri care arată cum vom reveni la normalitate. Nu vom reveni 100%, dar vom arăta un prim pas, când vom avea rată de vaccinare de 35% şi apoi paşii următori. Soluţia este să ne vaccinăm”.

Cîțu a mai spus că în cadrul Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate a fost aprobat un regulament. Fiecare minister va veni cu propuneri pe care le va discuta mai întâi cu sectoarele din subordine.

Comitetul se va reuni săptămânal, însă vor putea avea loc și ședințe extraordinare.