Comitetul interministerial pentru deschiderea economiei se va întruni joi pentru a discuta modul în care se poate redeschide economia şi sezonul turistic în România, a anunţat ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, într-o conferinţă de presă.

Claudiu Nasui, la Ministerul EconomieiFoto: AGERPRES

El a fost întrebat când se va deschide sezonul turistic şi ce norme vor trebui respectate.

"Astăzi la ora 4 (joi la ora 16:00 - n.r.) este o şedinţă a comitetului interministerial început de premier tocmai pentru a stabili cadrul deschiderii. Poziţia acestui minister a fost totdeauna foarte clară, ne dorim o deschidere cât mai rapidă a economiei cu respectarea normelor sanitare", a spus Năsui.

Potrivit oficialului, există soluţii pentru a respecta aceste norme şi au existat nenumărate discuţii între Guvern şi mediul de afaceri în acest sens.

"Nu pot preciza o dată, dar discuţiile şi modul de lucru au început deja", a continuat ministrul.

Data de 1 iunie - de la care Guvernul a anunțat că vor fi ridicate restricții și se va reveni la normalitate - nu trebuie supraevaluată, avertizează președintele Klaus Iohannis.

Premierul Florin Cîțu participă, joi, la reuniunea Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie 2021, în contextul pandemiei de COVID-19, potrivit agendei oficiale a Executivului.