Trei cetăţeni bulgari, cu vârste cuprinse între 24 şi 50 de ani, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră giurgiuveni în timp ce încercau să intre în România cu teste negative false pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

La vamaFoto: Politia de Frontiera

„În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier, s-au prezentat pe sensul de intrare din ţară, trei cetăţeni bulgari, cu vârste cuprinse între 24 şi 50 de ani, care au prezentat autorităţilor competente teste PCR cu rezultate negative pentru detecţia infecţiei cu virusul SARS-CoV-2. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor prezentate, la solicitarea reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, constatând că documentele prezentate de aceştia nu au fost eliberate de clinicile menţionate”, se arată într-un comunicat de presă emis miercuri de ITPF Giurgiu și citat de Agerpres.

La cercetări, persoanele în cauză au declarat poliţiştilor de frontieră faptul că intenţionau să călătorească pe teritoriul României şi au achiziţionat testele respective de la un cetăţean bulgar, pe care l-au întâlnit în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Ruse, plătind fiecare câte 50 de euro pentru obţinerea lor.

Poliţiştii de frontieră au procedat la nepermiterea intrării în ţară a persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, bărbaţii au fost preluaţi de către autorităţile bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.