Premierul Florin Cîțu susține că ministrul demis al Sănătății, Vlad Voiculescu, putea să îi restructureze postul secretarului general adjunct al ministerului, despre care spunea că în 2016, când l-a găsit prima dată în minister, îi transmitea informații lui Liviu Dragnea. Cîțu a răspuns astfel întrebat de ce nu i-a aprobat lui Voiculescu cele 7 cereri de detașare din minister a acelui funcționar. Cu toate că Florin Cîțu a invocat necesitatea unei reorganizări a ministerului, secretarii generali și secretarii generali adjuncți din ministere sunt numiți și schimbați din funcție prin decizie semnată de prim-ministru.

Danut Cristian PopaFoto: Ministerul Sanatatii

Este vorba despre Dănuț Cristian Popa, secretar general adjunct al Ministerului Sănătății.

Florin Cîțu a susținut că Vlad Voiculescu nu a venit cu nicio explicație de ce a fost ținut în funcție acest funcționar și nici cu un document care să justifice mutarea lui la guvern.

  • "I-am cerut si eu o situație domnului respectiv. Lucrurile să fie foarte clare: a fost numit în martie 2016 și tinut acolo. Nu am avut o explicatie. Nu rezolvăm problema dacă duci o persoană la un alt minister. Problema o rezolvăm printr-o reorganizare și putem să desființăm acel post. Nu s-a cerut acea reorganizare", a mai susținut Florin Cîțu.

Ministrul demis al Sănătății Vlad Voiculescu declara vineri că un înalt funcționar pe care l-a găsit în Ministerul Sănătății în 2016, în primul lui mandat, și care îi dădea informații și documente din minister lui Liviu Dragnea este și acum în insituție. El a susținut că i-a trimis șapte cereri premierului Florin Cîțu pentru a detașa această peroană, pe care nu a nominalizat-o, toate fără rezultat.

”Am făcut 7 cereri către premierul Cîțu ca să-mi mute un înalt funcționar public din minister care nu făcea nimic. Acest înalt funcționar public a fost în primul meu mandat la Sănătate și se ocupa să transmită toate informațiile către Liviu Dragnea și l-am găsit și acum. Am mai vorbit de zece ori cu premierul despre asta. Domnul Cîțu mi-a promis mereu că-l mută, dar nu a făcut-o niciodată”, a spus Voiculescu la Digi 24 și a prezentat și un document care să ateste aceste cereri repetate.

Jurnalista Carmen Dumitrescu a scris pentru Investigatoria că datele CNSAS arată că Popa a fost recrutat de fosta Securitate în 1982 pentru supravegherea operativă a unui cetățean străin, coleg de facultate. Numele sau conspirativ era „Pană”.

Potrivit declarației sale de avere pentru 2020, Popa a fost și președinte al Consiliul de Administrație al Unifarm, despre care Vlad Voiculescu a susținut, după ce a fost demis, că a reprezentat unul dintre cele mai mari jafuri ale acestei pandemii în România.

Anterior, el a fost secretar general adjunct al Ministerului Tineretului și Sportului, șef de cabinet al președintelui CS Dinamo București și secretar general al Federației Române de Tir Sportiv.