Un incendiu a izbucnit miercuri la secția de psihiatrie a spitalului județean din Slatina, circa 40 de pacienți fiind evacuați. La fața locului au intervenit mai multe echipaje de pompieri, fiind declanșat planul roșu de intervenție.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dan Stana, managerul Spitalului din Slatina a declarat că se pare că incendiul a fost provocat de un pacient în sevraj acut, ce fusese pus într-o cameră specială.

”Se pare că a provocat incendiul în acel izolator, dar fumul s-a răspândit în toată clădirea”, a spus Stana la Digi 24.

Incendiul a fost stins în scurt timp, după ce s-a manifestat la izolatoriul spitalului, la nivel parter şi etaj 1, potrivit IGSU.

Au fost evacuate 36 de persoane, dintre care 6 au fost intoxicate cu fum şi transportate la UPU, acestea fiind în stare bună. Ceilalţi pacienţi evacuaţi vor fi transportaţi la Spitalul de Psihiatrie de la Schitu Greci.

Un cadru medical de la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean din Slatina a fost expus la fum şi a fost asistat de echipajele medicale, refuzând însă transportul la spital, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, Alin Băsăşteanu.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a precizat că incendiul a fost provocat de un pacient aflat la izolator, care a folosit o brichetă.

O linie telefonică destinată rudelor şi aparţinătorilor pacienţilor de la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean (SJU) din Slatina a fost deschisă de autorităţi, aceștia se pot interesa de starea pacienţilor şi de locul unde au fost relocaţi la numărul de telefon 0722.359.050.

Un reprezentant ISU a spus că încăperea în care a izbucnit incendiul este afectată în proporţie foarte mare, în condiţiile în care în interior se aflau multe materiale combustibile, fapt care a dus la degajarea unei cantităţi foarte mari de fum.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Monica Althamer se deplasează miercuri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pentru a evalua situaţia şi a discuta cu autorităţile locale privind transferul pacienţilor în urma incendiului produs la unitatea medicală.

Cristian Rădoi, adjunct al şefului IPJ Olt, a declarat pentru Agerpres că în cauză se va începe urmărirea penală in rem.

''În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunile de distrugere şi vătămare corporală din culpă. Cercetările sunt efectuate de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Slatina. Deocamdată se efectuează cercetări, se va începe urmărirea penală in rem, după care vom stabili şi celelalte detalii'', a spus Cristian Rădoi.