Poliția Timiș a făcut publice mai multe fotografii ale principalilor suspecţi implicaţi în răfuiala între două grupuri de migranţi și cere sprijinul populației pentru prinderea acestora. Reamintim că un cetățean afgan a fost înjunghiat mortal, iar un altul a fost rănit grav, luni, pe o stradă din Timişoara, într-o încăierare între două grupuri de migranţi.

afganii implicati in rafuiala de la TimisoaraFoto: IPJ Timis

Poliția a făcut publice fotografiile a șase cetățeni afgani, considerați principalii suspecți, care ar urma să fie cercetaţi pentru omor şi tentativă de omor.

  • "Facem apel la cetăţeni, ca oricine poate oferi informaţii cu privire la persoanele din imagini, să apeleze de îndată Serviciul de Urgenţă 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie. De asemenea, recomandăm ca la întâlnirea în spaţiul public a oricăruia dintre aceşti bărbaţi, să păstreze distanţa şi să evite orice interacţiune cu aceştia”, a transmis Poliția Timiş.

Sute de migranţi au fost adunaţi din zona Gării de Nord, iar alte câteva sute din întreg oraşul şi cu toţii au fost duşi la sediul Poliţiei pentru a fi audiaţi în legătură cu conflictul de luni, scrie News.ro.

Potrivit martorilor, scandalul a izbucnit pe malul Canalului Bega, pe Splaiul Nicolae Titulescu, nu departe de Gara de Nord. Acolo, mai mulţi migranţi s-au încăierat, iar doi afgani au fost înjunghiaţi. Aceştia au reuşit să fugă până pe Bulevardul Dragalina unde, din cauza rănilor, s-au prăbuşit. Unul dintre bărbați a murit, iar celălalt a fost grav rănit.

Timișoara nu poate fi lăsată să gestioneze singură problema migranților, a declarat primarul Dominic Fritz, marți, la o zi după acest conflict. Dominic Fritz s-a declarat șocat de acest incident, care "neliniștește foarte mulți timișoreni”, și a reamintit că a cerut de luni bune autorităților să vină cu soluții pentru a rezolva problema migranților din Timișoara.

Primarul Timişoarei s-a declarat nemulţumit în mai multe rânduri că Guvernul nu se implică în problema migranţilor care sunt în număr tot mai mare în vestul ţării. El spunea că, în doar două săptămâni, peste o mie de migranţi au fost carantinaţi la Timişoara. El atrăgea atenția că există o problemă de legislaţie pentru că o bună parte din migranţi sunt înregistraţi la IGI, primesc documente de solicitanţi de azil şi cu asta au drept de şedere de un an în România. Sunt duşi în centre de solicitanţi de azil, dar nu pot fi ţinuti acolo și vin înapoi în Timişoara, în speranţa că de acolo vor găsi o cale spre occident.