Unul dintre cei doi poliţişti din Pitești arestaţi preventiv în cazul bărbatului care a decedat în timp ce era evacuat de pe o terasă s-a pensionat, iar celălalt a fost suspendat, a anunţat, marţi, Poliția Argeş. Reamintim că un bărbat de 63 de ani a murit la scurt timp după ce a fost imobilizat de cei doi polițiști, care au intervenit brutal, pe motiv că bărbatul refuza să plece de la terasa unui restaurant cuprins de incendiu. Legiștii au stabilit că moartea victimei a fost violentă, în urma asfixiei mecanice, după comprimarea gâtului și toracelui.

PolitiaFoto: Facebook

Conform unui comunicat de presă transmis marți de Poliția Argeș, unul dintre polițiști s-a pensionat începând cu 19 aprilie, iar în cazul celuilalt s-a dispus suspendarea raporturilor de serviciu, pe perioada măsurii arestării preventive.

Tribunalul Argeş a dispus, luni, arestarea preventivă a celor doi agenţi de poliţie din Piteşti reţinuţi pentru purtare abuzivă şi lovituri cauzatoare de moarte în cazul bărbatului care a decedat în timp ce era evacuat de pe o terasă. Instanţa a admis propunerea procurorilor şi a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile. Hotărârea Tribunalului Argeş este executorie, dar nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Piteşti.

Incidentul a avut loc vineri, la un restaurant din Autogara Sud din Piteşti. Friteuza din restaurant a luat foc, iar în urma apelurilor la 112 acolo au fost trimise echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul de Ambulanţă şi Poliţie.

În imaginile difuzate de presa locală se poate vedea cum la un moment dat bărbatul, care nu voia să plece de la terasă, este împins de un polițist, care îl trântește la pământ, în timp ce un alt agent îl înjură. În imagini pot fi văzuți apoi mai mulți polițiști care încearcă să îl imobilizeze pe bărbatul care era căzut.

La scurt timp, bărbatului i s-a făcut rău, iar echipajul de pe ambulanță nu l-a putut salva, fiind declarat decesul. Moartea bărbatului a fost una violentă, în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, a declarat, duminică, medicul-şef Dan Manu, care a prezentat rezultatele autopsiei. În acest caz, procurorii au reţinut doi poliţişti, acuzaţi de purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.