Apele râului Ciorogârla au fost din nou poluate cu ape deversate direct de vidanjele din zona orașului Măgurele, deși în urmă cu 10 zile S.C. Apă Canal Ilfov S.A. a fost amendată cu 40.000 de lei pentru aceleași încălcări ale legii și s-a dispus blindarea canalui de acces al vidanjelor, anunță reprezentanții Apelor Române, care cer întocmirea de dosar penal.

vidanje deversand in rîul CiologarlaFoto: Apele Romane

În timpul unui control, Inspecţia Teritorială a Sistemului de Gospodărire a Apelor Giurgiu din cadrul Apele Române Argeş-Vedea a surprins o vidanjă care deversa şi alte cinci care aşteptau să descarce. Apele uzate erau evacuate total neepurate direct în râul Ciorogârla, prin canalul principal din incinta staţiei de epurare a oraşului.

Deşi în urmă cu 10 zile S.C. Apă Canal Ilfov S.A. a fost amendată cu 40.000 de lei pentru aceleaşi încălcări ale legii şi i s-a dispus blindarea canalului de acces al vidanjelor, inspectorii au găsit încă un canal prin care operatorul de apă-canal permitea deversarea apelor uzate neepurate direct în râu, au scris reprezentanţii ANAR pe pagina oficială de Facebook.

Inspectorii Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea au cerut sprijinul Poliţiei Măgurele, căreia i-au predat probele pentru întocmirea unui dosar penal pentru S.C. Apă Canal Ilfov S.A.