Vlad Voiculescu, demis de premier de la conducerea Ministerului Sănătății, decizie care a aruncat în aer coaliția de guvernare, susține că ar putea fi nominalizat din nou de USR-PLUS pentru portofoliul de la Sănătate. El spune că nu există niciun motiv pentru care USR-PLUS să nu îl propună din nou.

Vlad VoiculescuFoto: Guvernul Romaniei

Voiculescu a făcut aceste declarații luni, la Europa FM, în contextul în care a vorbit despre necesitatea unei shimbări a modului în care se ocupă funcțiile din sistemul sanitar: ”Suntem una dintre puținele țări unde există aceste contracte pe viață".

Întrebat dacă va propune o astfel de schimbare, Voiculescu a răspuns: "Nu numai dacă aș reveni, o să propun oricum. Și USR PLUS, prin noul ministru, că o să fiu eu sau altul, cu siguranță trebuie să o facă".

La intervenția moderatorului, care l-a întrebat cum să fie el noul ministru al Sănătății, Voiculescu a răspuns: "Da, eu n-am văzut încă argumente prin care această variantă să fie complet scoasă de pe masă".

Chestionat dacă la negocierile de astăzi din coaliție USR-PLUS va merge cu propunerea ca el să fie din nou ministru al Sănătății, Voiculescu a răspuns că "asta e treaba Coaliției”.

Vlad Voiculescu a susținut din nou că demiterea sa din funcție nu a venit în urma unei analize a premierului.

Întrebat decă pentru el există speranță că va fi propus, din nou, ca ministru, Voiculescu a susținut că este dezmăgit și afectat "la nivel personal": "Dincolo de asta, nu e o funcție de care să mă agăț și, în general, nu o să mă agăț de funcții. Dar, USR PLUS are niște lucruri de făcut în Sănătate".

Chestionat dacă, prin urmare, nu exclude o întoarcere în Ministerul Sănătății, într-o formă sau alta, Voiculescu a răspuns: "Nu, de ce aș exclude lucrul ăsta? Dacă aș avea ceva să-mi reproșez cu adevărat, nici nu aș avea curajul să spun lucrul ăsta".

"Cu domnul Cîțu îmi închipui că este greu de lucrat, pentru mine, presupun că și pentru dumnealui, între timp. Dar, am mai spus-o, domnul Cîțu nu a demonstrat nici leadershipul, nici spiritul de echipă, nici înțelepciunea politică, nici nimic din toate acele abilități care credeam noi că îl califică pentru funcția de premier”, a mai sus ministrul demis al Sănătății, întrebat dacă ar mai putea lucra cu Florin Cîțu.

O ședință a coaliției de guvernare - prima de la demiterea lui Vlad Voiculescu - va avea loc luni, de la ora 17.00. Reamintim că săptămâna trecută, după decizia lui Florin Cîțu de a-l demite pe Voiculescu, USR-PLUS a anunțat că premierul nu mai are susținerea lor.

Luni, după ședința conducerii PNL, Florin Cîțu le-a "adus aminte" partenerilor de coaliție că trebuie să facă o nominalizate pentru funcția de ministru al Sănătăţii.

După revocarea lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătăţii, a fost vehiculat numele medicului Adrian Wiener (USR) ca posibil înlocuitor, dar în cadrul Alianţei postul a fost atribuit PLUS. O variantă luată în calcul de PLUS este Ioana Mihăilă, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. De asemenea, surse politice au declarat pentru News.ro că ar putea fi vorba și despre medicul Radu Lupescu, decorat de preşedintele Franţei Emmanuel Macron pentru implicarea în lupta cu pandemia de Covid-19.