În niciun stat care funcţionează pe principii sănătoase pensia nu poate să depăşească salariul, a spus ministrul Justiției, Stelian Ion, luni la finalul discuțiilor cu ministrul Muncii, Raluca Turcan, pe tema pensiilor magistraților.

Stelian IonFoto: Facebook

La discuții au luat parte și reprezentanţi ai sistemului judiciar.

  • "Salut deschiderea reprezentanţilor sistemului judiciar de a participa la această discuţie. Au fost chestiuni concrete pe care le-am abordat. Sunt recunoscute anumite probleme care există în legislaţie şi care trebuie, aş pune eu, grabnic corectate.
  • În cadrul acestei formule, într-un dialog absolut normal între Guvernul României, între ministerele care au legătură cu acest subiect şi sistemul judiciar putem găsi aceste soluţii. Conturăm principiile (...), în primul rând corectăm aceste situaţii. Recunoaştem faptul că în niciun stat care funcţionează pe principii sănătoase nu poate pensia să depăşească cuantumul salariului", a declarat Stelian Ion, potrivit Agerpres.

Ministrul Justiţiei a susținut că se doreşte stimularea rămânerii în profesie a magistraţilor, pentru că există "o mare problemă pe partea de personal".