Daniel Funeriu a criticat-o pepagina sa de Facebook pe Anca Dragu după declarațiile referitoare la plecarea premierului Cîțu din fruntea guverului.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Jur că nu înțeleg. Doamna Dragu vrea continuitate. Dar vrea să schimbe premierul pe care tot partidul ei l-a pus acum 4 luni. Și căruia acum 2 săptămâni i-au dat un stilou cu care sperau să semneze cât mai multe reforme. Încep să cred că îndemnul lui Boc către USRPLUS (de a sta câteva zile cu picioarele în apă rece) chiar trebuie urmat. PS: să știți că acum la PSD s-a deschis șampania. La PNL încă nu, că ăia încă dorm duminică la ora asta.”, scrie Funeriu.

Preşedintele Senatului, Anca Dragu (PLUS), a declarat că demiterea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii a fost un gest unilateral al premierului Florin Cîţu şi că ar fi vrut să nu existe momentul de miercuri dimineaţă, scrie News.ro. Dragu este de părere că e nevoie de o discuţie serioasă în cadrul coaliţiei de guvernare, despre care a subliniat că „nu vorbim la trecut”.

„Nu vorbim la trecut, vorbim la viitor şi ştiţi bine că am făcut eforturi în decembrie să punem la punct această coaliţie de guvernare. Am lucrat foarte mult la program, fiecare dintre cele trei partide ce compun coaliţia. Am venit cu un guvern, cu un program şi am început implementarea programului. Avem o sincopă, dar... S-a tot folosit termenul de criză politică. Eu sunt economist. În economie, o criză înseamnă ceva profund, ceva care durează foarte mult timp, în care se pierd locuri de muncă, ai creştere economică negativă, deci e ceva puternic. Nu mă simt confortabil să spun că e criză politică ce se întâmplă acum. Dar, într-adevăr, avem, ne-am trezit cu această situaţie total neplăcută în care premierul l-a demis pe unul dintre miniştri, pe ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Şi a fost un gest unilateral, fără discuţie, dincolo de orice limită şi de orice dialog firesc în cadrul coaliţiei”, a declarat Anca Dragu, la Prima TV, duminică.

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat că formaţiunea din care face parte, USR PLUS, îşi doreşte să construiască şi să implementeze programul de guvernare actual fără să existe fragmentări în guvernare. Ea a dat ca exemplu guvernul condus de Adrian Năstase, de la începutul anilor 2000, care a avut continuitate, transmite News.ro.

Întrebată duminică, la Prima TV, dacă USR PLUS ia în calcul ieşirea de la guvernare, Anca Dragu a declarat că România are nevoie de un program coerent de guvernare pe patru ani. Întrebată de ce consideră că Guvernul Năstase este un model, Dragu a explicat că s-a referit la continuitate, Guvernul Năstase având un mandat de 4 ani.