Ministerul Afacerilor Externe și-a exprimat joi solidaritatea cu Statele Unite în raport cu îngrijorările privind atacurile cibernetice care au vizat companii și instituții americane.

HotNews.roFoto: Hotnews

MAE afirmă că România s-a confruntat cu provocări de securitate asemănătoare, potrivit unui comunicat remis joi presei de către minister.

„MAE și autoritățile române cu responsabilități în domeniu reafirmă angajamentul ferm și implicarea României în sprijinul eforturilor de combatere a agresiunilor cibernetice și își exprimă interesul de a coopera cu SUA și ceilalți aliați și parteneri, astfel încât să fie întreprinse, în mod concertat, măsuri concrete și ferme în acest sens”, afirmă acesta.

MAE și-a reafirmat de asemenea angajamentul de a continua să coopereze pe plan internațional pentru a preveni acțiuni destabilizatoare.

Administraţia Joseph Biden a anunţat, joi, expulzarea a zece diplomaţi ruşi şi impunerea de noi sancţiuni împotriva Moscovei, din cauza ingerinţelor electorale şi atacurilor cibernetice.

Guvernul american a anunţat că atribuie Serviciului rus de Informaţii Externe atacurile cibernetice SolarWinds, care au vizat instituţii guvernamentale americane.

Măsurile anunţate joi includ expulzarea a zece diplomaţi ruşi, sancţionarea a şase companii ruse acuzate de activităţi cibernetice ilegale, precum şi a 32 de persoane şi entităţi implicate în tentative de ingerinţe electorale, conform agenţiei Associated Press.