Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, susţine că primarii nu au fost vaccinaţi anti-COVID cu prioritate, deşi sunt expuşi unor riscuri foarte mari de infectare, întrucât au diverse întâlniri cu tot felul de persoane. Personalul din administraţia publică locală a fost inclus în etapa a doua a campaniei de vaccinare, potrivit News.

Constantin Toma, primarul din BuzauFoto: Agerpres

Prezent, joi, la un eveniment desfăşurat în cadrul Campaniei Naţionale "Vaccinare şi testare pentru învăţare", primarul din Buzău a relatat cum s-a vaccinat el împotriva COVID-19.

"Am făcut-o noaptea, pe fulgerătură, aproape ilegal, m-am dus şi m-am vaccinat la ora 19.50 cu ultima doză", a afirmat Constantin Toma.

Primarul a susţinut, totodată, că primarii nu au fost introduşi pe o listă prioritară de vaccinare, deşi riscul de infectare în cazul lor este foarte mare.

"Onor Guvernul nostru l-a vaccinat pe preşedinte, pe premier, pe preşedinte de Senat, de Camera Deputaţilor, pe miniştri, dar la primari nu s-a mai gândit nimeni, deşi ne întâlnim cu cei mai mulţi oameni din toate mediile posibile", a afirmat edilul Buzăului.

În etapa a doua a campaniei de vaccinare, la categoria Lucrători care desfăşoară activităţi în domenii-cheie, esenţiale, a fost inclus şi personalul din administraţia publică locală.