Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, califică drept pramatură decizia premierului Florin Cîțu de a-l demite pe ministrul Vlad Voiculescu și spune că acestuia nu i s-a dat timp să arate ce poate să facă pentru Sănătate.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dominic Fritz spune că această schimbare nu va aduce liniște sau stabilitate guvernării și nici nu va rezolva criza creată de pandemie.

  • "Lui Vlad Voiculescu nu i s-a dat timp să arate ce poate să facă pentru Sănătate. Nimeni nu poate să repare în trei luni, 30 de ani de nepăsare și de căpușare a sistemului de sănătate de către grupuri de interese politico-economice.
  • Furia mediatică îndreptată împotriva lui, care a pregătit această decizie, a fost disproporționată și de multe ori ipocrită. Ea arată că amenințarea cea mai mare pentru interesele din vechea politică este reputația unui om integru și de încredere.
  • Vlad Voiculescu și echipa lui au luptat, în spatele ușilor închise, pentru implicarea medicilor de familie în procesul de vaccinare. Nici în această privință nu i-a fost ușor, deși multe state au recurs deja la medicii primari vaccinatori. Îi sunt recunoscător că am început, împreună, un program pilot la Timișoara. Rezultatele, din nou, nu se văd peste noapte, ci atunci când vom trage linia", a scris Fritza pe Facebook.

El adaugă că Timișoara are multe proiecte pentru sănătate cu Ministerul Sănătății, pentru controlul pandemiei și pentru infrastructura sanitară a orașului, iar acestea trebuie să continue.