Mai multe percheziții au loc miercuri într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani cu prejudiciu de 4,2 milioane de lei la firme care făceau curățenie în spitale. Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că societățile vizate au prestat servicii de curățenie pentru spitalele Floreasca, Fundeni, Sfântul Ioan și Spitalul de Arși din București.

HotNews.roFoto: Hotnews

Poliția Capitalei a anunțat că polițiști de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 1, sub supravegherea Parchetului Tribunalului București, pun în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară și 6 mandate de aducere, în București și în județele Ilfov și Călărași, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Conform sursei citate, în perioada 2012- 2014, reprezentanții a patru firme s-ar fi sustras de la plata taxelor și impozitelor, evidențiind contabil și declarând cheltuieli fictive. Societățile în cauză prestau, printre altele, și servicii de curățenie în diverse unități sanitare, precizează Poliția Capitalei.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 4.200.000 de lei.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că societățile vizate au prestat servicii de curățenie pentru spitalele Floreasca, Fundeni, Sfântul Ioan și Spitalul de Arși din București.