Oana Gheorghiu, de la Asociația ”Dăruiește viață”, atrage atenția pe Facebook managerilor de spital că instalațiile de oxigen pot fi executate și întreținute doar de firme acreditate de ANMDM și că lista nu se găsește pe site-ul acestei instituții, iat spitalele ar trebui să o solicite sau instituția să o publice de urgență.

Oana Gheorghiu, Daruieste viataFoto: Hotnews

”În toată dezbaterea publică despre posibilele cauze ale incidentului de ieri seară, am observat că se pierd din vedere instalațiile din interiorul TIR ului, acelea realizate de firma care a livrat/echipat aceste TIR uri. Este vorba despre instalația de oxigen, cea electrică și de climatizare. Acestea ar trebui urgent verificate”, spune Oana GHeorghiu care pune câteva întrebări esențiale pentru aflarea celor petrecute:

  • există un proiect tehnic al acestor instalații din interiorul unității?
  • diametrul tevilor este cel corespunzător unei instalații de oxigen în măsură să asigure debitul necesar utilizării simultane a celor 8 ventilatoare?
  • au aceste instalații/echipamente marcaj CE?
  • ce acreditari/certificari are firma care a executat instalația electrică și de gaze medicale?
  • au fost predate spitalului fișele tehnice aferente instalațiilor și echipamentelor, pentru a fi cunoscute condițiile de conectare la utilitățile și instalațiile spitalului?

- există un proiect tehnic al acestor instalații din interiorul unității? - diametrul tevilor este cel corespunzător unei instalații de oxigen în măsură să asigure debitul necesar utilizării simultane a celor 8 ventilatoare? - au aceste instalații/echipamente marcaj CE? - ce acreditari/certificari are firma care a executat instalația electrică și de gaze medicale? - au fost predate spitalului fișele tehnice aferente instalațiilor și echipamentelor, pentru a fi cunoscute condițiile de conectare la utilitățile și instalațiile spitalului?