Premierul Florin Cîțu a numit-o pe fiica partenerei de viaţă a fostului ministru de Interne Marcel Vela, Andra-Sabrina Pleşa, în funcția de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate. Andra Pleșa este iubita fostului ministru liberal al Sportului, Ionuț Stroe.

HotNews.roFoto: Hotnews

”În temeiul art. 29 şi al art. 31 lit. e) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare, al art. 3 alin. (1) din Legea nr. 95/2016 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate şi pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, cu modificările ulterioare, precum şi al art. 3 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 997/2016 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate şi privind modificarea şi completarea anexei nr. 12 la Hotărârea Guvernului nr. 1.705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, cu modificările şi completările ulterioare, prim-ministrul emite prezenta decizie. Articol unic. — Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, doamna Andra-Sabrina Pleşa se numeşte în funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate”, este decizia pblicată în Monitorul Oficial.

Ionut Stroe și Andra Plesa

Ionut Stroe și Andra Plesa

Foto: Facebook

Ionuţ Stroe (41 de ani), fost ministru al Tineretului şi Sportului între noiembrie 2019 şi decembrie 2020, are o relaţie cu Andra Pleşa (32 de ani), fiica iubitei lui Marcel Vela, fostul ministru de Interne.

Tânăra este şi ea membru PNL şi a candidat în 2020 la primăria oraşului Caransebeş fiind învinsă de independentul Felix Borcean, potrivit Adevărul. În schimb, ea a ajuns consilier local pe lista deschisă de ministrul de Interne de atunci Marcel Vela, care a intrat în cursă pentru a o ajuta.

În prezent, Andra Pleşa este prim-vicepreşedinte al TNL Caraş-Severin şi consilier local la Primăria Caransebeş.

Marcel Vela are o fiică din prima căsătorie, Andra Vela, al cărei naș de cununie a fost ministrul liberal al finanțelor de atunci Daniel Chiţoiu.