Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, spune că, dacă ar fi fost invitat de premierul Florin Cîțu, ar fi mers la conferința de presă pe care acesta a susținut-o luni noapte, alături de Raed Arafat, despre tragedia de la Spitalul Victor Babeș.

Florin CituFoto: Captura

Vlad Voiculescu crede că premierul l-a chemat la conferință doar pe şeful DSU, Raed Arafat, pentru că este direct implicat în operarea Unităţii Mobile de Terapie Intensivă de la Spitalul Victor Babeş.

  • "Cred că premierul l-a invitat pe doctorul Arafat la conferinţa de presă pentru a comunica, pentru că este cel direct implicat în operarea acestei Unităţi Mobile de Terapie Intensivă, să poată să ofere toate detaliile tehnice pe care, de altfel, le-a oferit. (...)
  • Dacă m-ar fi invitat, aş fi mers.
  • Repet, înţeleg foarte bine care au fost motivele pentru care l-a invitat pe doctorul Arafat şi cred că explicaţiile de ieri au fost mai mult decât bine-venite", a spus Voiculescu, marţi, într-o conferinţă de presă, întrebat de ce nu a mers la conferința de presă de luni noapte de la guvern.

Luni seară, 3 pacienți cu COVID-19 din TIR-ul ATI aflat în curtea Spitalului Victor Babeș din Capitală au murit după ce oxigenul s-a oprit. În acel moment, în unitatea de terapie intensivă erau 8 pacienți. De la ora 23.00, premierul Florin Cîțu a susținut o declarație de presă pe această temă și l-a adus și pe șeful DSU, Raed Arafat, care a rămas în continuare acolo și le-a răspuns jurnaliștilor la întrebări.