​Vicepremierul Kelemen Hunor consideră că acțiunea de evacuare de la spitalul Foișor ar fi trebuit mai bine pregătită. "Gestionarea sistemului este o altă problemă. Am avut discuții ieri, în coaliție, și din punctul meu de vedere trebuie, pe de o parte, acțiune mai bine pregatită. Dacă există o decizie care nu poate fi pusă în aplicare în 5 ore, atunci să o pregatești în 5 zile, apropo de ce s-a întâmplat săptămâna trecută la Foișor", a declarat marți vicepremierul.

Kelemen HunorFoto: Guvern

Acesta mai spune că "resposanbilitatea este asumată de colegii noștri în USR pentru sănătate". "Este resposnabilitatea colegilor de la USR PLUS domeniul sanitar, dar cu toții avem pe lângă ei o oarecare resposabilitate", a adăugat Kelemen Hunor.

Acesta mai spune că toți au un punct de vedere, dar nu comentează public ce se întâmplă mai mult decât este necesar. "Suntem convinși că vom putea trece cu atenție, solidaritate și responsabilitate prin aceste momente. Nu se pune problema să se facă acum schimbari", a mai afirmat vicepremierul.

În ceea ce privește Vlad Voiculescu, vicepremierul spune că nu e treaba sa să comenteze criticile care vin din PNL spre USR. Kelemen Hunor a mai spus că are încredere în Vlad Voiculescu că "este în stare să gestioneze această situație". "Apar momente critice și în momente critice ar trebui să comunice cu mai multă empatie", a adăugat vicepremierul. Acesta a mai spus că deciziile trebuie să fie luate de foarte multe ori cu o rapiditate ieșită din comun.

Despre tragedia de la Victor Babeș, Kelemen Hunor a spus că este o chestiune tehnică și nu vrea să comenteze în condițiile în care nu cunoaște datele investigației. "Nu vreau să politizăm o chestiune care este o defecțiune tehnică", a mai afirmat Kelemen Hunor.