Capacitatea de vaccinare contra Covid-19 din România a ajuns, începând de marți, la 115.000 de persoane pe zi, afirmă premierul Florin Cîțu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Vă încurajez pe toți să vă vaccinați. Este SINGURA cale de a scăpa de pandemie. Pentru revenirea cât mai rapidă la normalitate este nevoie de un efort comun. Doar dacă ne implicăm cu toții, dacă suntem responsabili și respectăm în continuare măsurile sanitare, este posibil să ne reluăm viețile de dinainte de pandemie”, spune Cîțu.

Potrivit datelor transmise luni seară de către Comitetul de coordonare a vaccinării, de duminică până luni s-au vaccinat 62.881 de persoane - 46.271 cu serul Pfizer, 8.591 cu Moderna şi 8.019 cu AstraZeneca. Dintre acestea, 39.938 au primit prima doză de vaccin.

Autorităţile române au deschis, marţi, încă 144 de centre de vaccinare în care va fi folosit serul Pfizer, numărul total de fluxuri pentru imunizarea cu acest ser ajungând, astfel, la 948.

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a spus, în weekend, că începând de marți România va putea vaccina aproximativ 80.000 zilnic.