Unui bărbat de 69 de ani i-a fost întocmit un dosar penal, după ce a lovit cu maşina un câine, posibil cu intenţie, o filmare cu incidentul respectiv apărând în spaţiul public, transmite Agerpres.

Caine lovit de masinaFoto: Captura Facebook

"În urma imaginilor apărute în spaţiul public, în care se observă un câine care este lovit de un autoturism, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida au demarat verificări în vederea stabilirii situaţiei de fapt. În urma activităţilor investigativ-operative desfăşurate, a fost identificat conducătorul autoturismului, stabilindu-se că este un bărbat de 69 de ani, din municipiul Cluj-Napoca. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 205/2004", precizează un comunicat transmis luni, de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Cluj.

Potrivit sursei citate, animalul a fost transportat la o unitate de specialitate, stabilindu-se că rănile provocate nu i-au pus în pericol viaţa.

În imaginile respective, surprinse de o cameră de supraveghere de la o casă şi publicate în reţelele de socializare şi presa locală, se vede cum câinele stă în mijlocul unui drum neasfaltat, iar o maşină se apropie cu o viteză relativ mică, însă şoferul nu pare să aştepte ca animalul să plece, ci îl loveşte din plin.

Câinile a fost călcat atât cu roţile din faţă, cât şi cu cele din spate ale maşinii, însă pare că a fost norocos, deoarece apoi se îndepărtează singur de locul respectiv.

Înregistrarea momentului a fost postată pe Facebook de o asociație pentru protecția animalelor - Imagini cu posibil impact emoțional!