Vicepremierul Dan Barna spune, întrebat dacă premierul se referea la Vlad Voiculescu atunci când vorbea despre onoare în scandalul evacuării Spitalului Foișor, că "este o chestiune de onoare legată de cei care au permis ca jandarmii să stea să privească cum pacienții erau înghesuiți de alți cetățeni sau de media". În replică, ministrul de Interne, Lucian Bode, susține că "este total incorect să faci trimitere la o instituție fundamentală a statului român, cum este Jandarmeria Română".

Lucian BodeFoto: Arhiva personala

Întrebat duminică dacă cineva trebuie să facă un pas în spate, în scandalul evacuării Spitalului Foișor, premierul Florin Cîțu premierul a răspuns: "E vorba de onoare, să vedem dacă mai există onoare în România”.

Chestionat luni dacă premierul se referea la ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, Dan Barna a răspuns: "Este o chestiune de onoare legată de cei care au permis ca jandarmii să stea să privească cum pacienții erau înghesuiți de alți cetățeni sau de media".

El a spus că jandarmii prezenți la fața locului ar fi trebui să delimiteze un perimetru, astfel încât transferul pacienților să se facă în bune condiții.

Replica ministrului de Interne

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a susținut că intervenția jandarmilor la evacuarea cu scandal a pacienților de la Spitalul Foișor a fost din inițiativa Jandarmeriei.

El spune că responsabilitatea asigurării măsurilor de protecție revenea firmei de pază, iar dacă aceasta era depășită de situația avea obligația să solicite sprijin poliției și jandarmeriei, dar nu a făcut acest lucru.

“Am văzut în spațiul public o afirmație nedreaptă la adresa Jandarmeriei Române. Este total incorect să faci trimitere la o instituție fundamentală a statului român, cum este Jandarmeria Română. Eu, cât voi fi ministru al Afacerilor Interne, nu voi permite nimănui să pună semnul egal între eventuale derapaje ale unor angajați ai Jandarmeriei Române și această instituție fundamentală a statului, Jandarmeria Română", a spus Bode.