Mai pot avea încredere pacienții în sistemul sanitar, după imaginile de la Spitalul Foișor, cu pacienți evacuați noaptea pe targă, în cărucioare, unii dintre ei în portbagaj? "Când te îmbolnăvești în România, și oriunde în lumea asta, trebuie să ai încredere în Dumnezeu și în sistemul de sănătate publică”, este răspunsul ministrului de Interne, Lucian Bode.

Mutarea pacienților cu mașini personaleFoto: YouTube

Bode a fost întrebat, luni, dacă românii mai pot avea încredere în sistemul de sănătate și ce ar trebui să înțeleagă, după imaginile cu pacienții evacuați noaptea de la Spitalul Foișor din București.

"Când te îmbolnăvești în România, și oriunde în lumea asta, trebuie să ai încredere în Dumnezeu și în sistemul de sănătate publică”, a răspuns Lucian Bode.

Spitalul Foișor din Capitală, unul specializat pe ortopedie, a devenit spital Covid-19. Evacuarea pacienților s-a transformat într-un adevărat circ, cu pacienți scoși noaptea pe targă, în cărucioare, iar unii evacuați chiar în portbagajul mașinii. Nebunia a crescut când la fața locului au ajuns protestatari adepți ai teoriei conspirației, care au provocat incidente. De ce s-a făcut evacuarea noaptea și în acest mod? Raed Arafat spunea că ordinul de evacuare s-a dat de dimineață, că au fost prezenți pentru transferul pacienților, dar că managerul spitalului și anumite cadre medicale s-au opus și a fost nevoie de explicații suplimentare care au întârziat transferul.