La Spitalul Foişor din Capitală au fost internați deja 7 pacienţi cu COVID-19 la ATI, iar transferul bolnavilor va continua la interval de aproximativ 60 - 90 minute, a precizat șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. În paralel, au sosit la Spitalul Foişor de la unităţile de primiri urgenţe şi pacienţi care au nevoie doar de oxigen pe secţie obişnuită.

HotNews.roFoto: Hotnews

Arafat a mai arătat că Terapia intensivă mobilă din curtea Spitalului 'Victor Babeş' din Bucureşti este deja ocupată la capacitatea ei maximă de 8 paturi.

''Se continuă transferul treptat al pacienţilor din unităţile de primiri urgenţă din Bucureşti spre Spitalul Foişor. Deja au fost internaţi în Spitalul Foişor pacienţi pe 7 paturi ATI din cele 20, iar transferul din unităţile de primiri urgenţe va continua la interval de aproximativ 60 - 90 minute. În paralel, au sosit la Spitalul Foişor de la unităţile de primiri urgenţe şi pacienţi care au nevoie doar de oxigen pe secţie obişnuită. Transferul va continua şi pentru pacienţii oxigeno-dependenţi către cele 90 de paturi din Spitalul Foişor'', a transmis pe Facebook Raed Arafat.

Șeful DSU preciza sâmbătă că decizia de evacuare a Spitalului Foișor a fost una corectă, chiar dacă „a creat un disconfort pentru pacienţii care erau internaţi”.

”Poate că acum am învățat și mai mult pe partea de evacuare a unui spital, anumite aspecte pe care trebuie să le luăm în considerare în viitor”, a susținut într-o înregistrare pe Facebook șeful DSU.

Arafat, cel care a semnat ordinul, susține că decizia a fost luată într-o situație critică, unitățile de primiri urgențe fiind supraaglomerate de bolnavi în stare gravă. „Decizia de a face loc pentru bolnavi în stare critică aș lua-o din nou pentru că asta înseamnă să tratezi o situație critică așa cum trebuie și nu să stai să te gândești ce să fac să nu supăr pe cineva. Îmi pare rău pentru cei pe care i-am supărat, dar decizia a fost una corectă”, a spus el.