Un bucureștean a făcut cerere pentru un nou buletin acum două luni, dar nu l-a primit nici acum / Cum explică oficialii „dificultatea temporară” de eliberare a actelor de identitate

de Claudia Pirvoiu, Adrian Vasilache     HotNews.ro
Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 18:54 Actualitate | Esenţial


Carte de identitate
Foto: dgepmb.ro
Un bucureștean a depus cerere pentru eliberarea unei noi cărți de identitate acum aproape două luni, pe la mijlocul lui februarie. Serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor nu i-a eliberat nici până acum cartea de identitate, deși termenul legal de soluționare a cererii este de 30 de zile. Bucureșteanul sună să întrebe ce se întâmplă și i se răspunde că este o criză de plastic și nu au cu ce produce cartea de identitate, dar să revină câteva zile mai târziu că poate va fi rezolvată situația. Cazul bucureșteanului este doar un exemplu, fiindcă situația este generalizată la nivelul întregii țări. La solicitarea HotNews.ro, Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date (DEPABD) spune că problema va fi rezolvată în perioada 12 aprilie- 16 aprilie 2021.

Potrivit DEPABD, "nu este vorba de o criză de plastic, ci de o dificultate temporară ce privește procedura de inserare a elementelor de securitate în materialul din care se produc cărțile de identitate".

Însă, în opinia DEPABD nu ar fi o problemă pentru cetățenii cărora le-au expirat cărțile de identitate, deoarece pe perioada stării de alertă pot fi folosite și cele vechi. Adică, actele de identitate expirate își păstrează valabilitatea pe toată perioada stării de alertă și încă 90 de zile după aceea.


Explicațiile DEPABD și ce pot face cetățenii cu cărți de identitate expirate• Termenul de soluționare a cererilor pentru eliberarea unui act de identitate este de până la 30 de zile, acesta putând fi prelungit cu cel mult 15 zile de către șeful serviciului public comunitar de evidență a persoanelor, potrivit OUG 97/2005.

• În funcție de volumul cererilor pentru eliberarea actelor de identitate și de complexitatea activităților/verificărilor ce trebuie efectuate la nivelul fiecărui serviciu public comunitar de evidență a persoanelor este stabilit un număr de zile pentru soluționarea acestora, în termenul legal de 30 de zile.

• Normele legale în vigoare nu reglementează eliberarea actului de identitate în regim de urgență însă, prin excepție, cetățeanul care se află într-o situație deosebită, ce poate justifica solicitarea eliberării cărții de identitate într-un termen mai scurt de 30 de zile, se poate adresa cu o cerere în acest scop șefului serviciului public comunitar de evidență a persoanelor. Actul de identitate valabil va putea fi lăsat în posesia titularului până la înmânarea noii cărți de identitate.

• Aceste precizări nu se aplică și cererilor pentru eliberarea cărților de indentitate provizorii.

• Potrivit Legii 55/2020 privind undele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei, actele de identitate al căror termen de valabilitate a expirat ori urmează să expire în perioada stării de alertă sunt și rămân valabile pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări. Concret, actele de identitate al căror termen de valabilitate a expirat începând cu data de 1 martie 2020 sunt valabile potrivit legii.

• Acestea pot fi utilizate în relațiile cu instituțiile publice sau cu persoanele juridice de drept privat, care au obligația de a le accepta.

• Mai exact, actele de identitate expirate începând cu data de 1 martie 2020 își păstrează valabilitatea încă 90 de zile de la încetarea stării de alertă.

DEPABD, prin structurile subordonate, asigură producerea cărților de identitate. Astfel, în cursul anului 2020 a fost finalizată o procedură de achiziție publică la finalul căreia oferta admisă a fost cea formulată de un furnizor diferit față de entitatea care a furnizat materialele utilizate la producerea cărților de identitate în ultimii 10 ani. În aceste condiții, pentru derularea contractului este necesară realizarea transferului de echipamente, proprietatea DEPABD, utilizate pentru inserarea elementelor de securitate ale documentelor de identitate.

• DEPABD estimează o rezolvare a problemei în perioada 12 aprilie- 16 aprilie 2021.

• DEPABD spune că nu este vorba de o criză de plastic, ci de o dificultate temporară ce privește procedura de inserare a elementelor de securitate în materialul din care se produc cărțile de identitate, precum și faptul că la producerea cărților electronice de identitate vor fi utilizate cu totul alte tehnologii, moderne, menite să asigure un nivel de securitate adecvat.

• Cetățenii nu sunt obligați să se adreseze serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor decât ca urmare a pierderii, furtului ori deteriorării cărții de identitate, precum și schimbării numelui ca urmare a căsătoriei.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

13901 vizualizari

 • +13 (17 voturi)    
  numai experti la "call center" (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 19:01)

  imi_pasa_de_romania [utilizator]

  "Criza de plastic"... auzi. Pai sa ia din oceane si paduri, ca avem acolo suficient plastic cat pentru urmatorii 50 de ani.
 • +10 (12 voturi)    
  fara plastic - intro lume de plastic (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 19:10)

  iuon [utilizator]

  Nici la Cluj nu au "plastic" ... se elibereaza adeverinte.
 • -13 (19 voturi)    
  daca (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 19:14)

  andr1stE [utilizator]

  organiza klaus wurster azi alegeri ia sa vezi ce repede primea bucuresteanul care vrea sa pape mici la 8 dimineata in odorheiu buletinu :D
 • +7 (7 voturi)    
  La banci cum e? (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 19:51)

  pseudoce [utilizator]

  Ma astept sa nu accepte bancile, ce putin unele din ele, povestea cu “e valabil momentan si cel expirat”
  • +8 (8 voturi)    
   Re: banci (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 20:11)

   vladdro [utilizator] i-a raspuns lui pseudoce

   Nu il accepta.

   De 2 luni stau sa-mi fac o rambursare anticipata la credit, si nu pot din cauza cartii de identitate expirata.
   • +1 (1 vot)    
    hahahaha (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 23:52)

    john70 [utilizator] i-a raspuns lui vladdro

    Cica e penurie de plastic. Ciudat, n-am auzit de aceeasi problema la banci, cand vine vorba sa-ti faci un card bancar. Asa e si la banci sau numai Militia are problema asta?
   • +2 (2 voturi)    
    Avantaj eu! (Duminică, 11 aprilie 2021, 8:12)

    Jegul Cristian Ioan [utilizator] i-a raspuns lui vladdro

    La banca ma cheama in fiecare an, uneori si de doua ori, pentru "actualizarea datelor personale"

    Nu stiu daca ar crede povestea cu “e valabil momentan si cel expirat”..

    Dar stiu sigur ca nu am nevoie, cartea mea de identitate expira in ... 2076!!!
   • +1 (3 voturi)    
    in cazul asta, comit un abuz bancile (Duminică, 11 aprilie 2021, 11:09)

    AES [utilizator] i-a raspuns lui vladdro

    sesizati protectia consumatorului.
  • +5 (5 voturi)    
   Buletinul expirat de la jumatatea (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 21:52)

   kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui pseudoce

   Lunii februarie, am avut de retras o suma de bani de la o banca, CEC Bank, si n-am avut nici o problema.
   Deja sunt la a treia amanare, toate telefonic.
   Nu inteleg, in aceiasi tara, legile sau regulile sunt aplicate diferit pt. ca vad ca unii scriu ca au predat buletinul vechi, mie mi-a fost lasat cel vechi pt. ca e valabil pana ce-l primesc pe cel nou, undeva la sfarsitul lui aprilie.
 • +13 (13 voturi)    
  CI Nou - nu in luna asta (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 20:00)

  mfmig2000 [utilizator]

  Confirm si la Lugoj in Timis este aceeasi problema actele depuse in 13 Februarie deci acusi in 3 zile se fac si la mine 2 luni si nimic.
  Noroc ca acum nu am de facut prea multe delegatii in strainatate ca ar trebui sa spun pas, pana la grantia poti ajunge si sa le explici ca actele de identitate is prelungesc valabilitatea in starea de alerta conform legii romanesti.
  Cum treci grantia nimeni nu te crede ca este criza de plastic pentru CI-uri noi.
  La fel ca si mine mai am un priten la Cluj - acelasi lucru si ii mai si jignesti cand ii intrebi cand sunt gata actele de parca ii deranjezi.
  Au numarul tau de telefon, au luat chiar si email-ul dar nu se sinchiseste nimeni sa iti spuna ceva.
  Atitudine tipica de bugetar, timpul trece leafa merge....
  Ma intreb ce se intampla cu cineva care trebuia sa plece la lucru in strainatate si a venit special pentru ca sa isi faca actele in Romania.....
 • -10 (22 voturi)    
  Tiriac (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 20:12)

  vladdro [utilizator]

  Dupa ce am votat USR, n-am crezut ca o sa fie asa de rau. Dar e. Si imi aduc aminte o vorba a lui Ion Tiriac: "dupa hot ramane ceva, dupa incompetenta nu ramane nimic."
  • +5 (17 voturi)    
   USR e la MAI? (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 20:23)

   Francisc 1 [utilizator] i-a raspuns lui vladdro

   dupa tine sigur nu va ramane nimic!
  • +6 (6 voturi)    
   Bre vladdro, (Duminică, 11 aprilie 2021, 4:19)

   yol [utilizator] i-a raspuns lui vladdro

   MAI e institutia in cauza, nu vreun partid politic sau ce viseszi tu. Aproape toti ministri MAI, cel putin cei ai psd-ului, au fost apropiati de ai mustaciosului despre care faci vorbire.
   Vorba aia a lu Tiriac e de fapt si a lu gigi becali + verii acid de baterie, nicolicea, mitraliera si toti cocalarii care stau atarnati pe la televizor ca sa-i numeasca generatia cu televizorul in burta oameni de afaceri.
   Uite, BODE de exemplu, care e un bizon recomandat de pnl, si care e direct responsabil pentru tot dezastrul si lipsa de reforma din minister, se face echer cand il saluta pe tiriac.

   De fapt expresia dupa care se ghideaza libidinosul mustacios este:
   MAI BINE PROXENET, DRUG UP FAMILY, HOT INTERNATIONAL (dosare penale in trei state diferite) si OM DE AFACERI CU STATUL (dar nu numai in romania, ci oriunde in lume el face afaceri doar cu statul). Ca opinie personala, iorgulescu al mic si cu celalat “ om de afaceri”, de-i sare cocaina din buletin, sunt scapati cu ajutorul mustaciosului.

   De unde ti-a venit sa dai vina pe usr si ce vina crezi ca are?!?! :))))
 • +8 (14 voturi)    
  Lipsa de management (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 20:16)

  vladdro [utilizator]

  Ce ma deranjeaza cel mai mult este inabilitatea autoritatilor de a da un termen pentru rezolvarea situatiei.

  Ma duc saptamanal sa verific daca e buletinul gata -- drumuri saptamanale de 5-10km prin Bucuresti in plina pandemie dus-intors -- nu exista un site sau o platforma online unde sa verific daca e gata, iar la telefon nu raspunde nimeni.

  Cand ajung la ghiseu, mi se spune "nu stim cand va fi gata, mai incercati saptamana viitoare, poate aveti noroc".

  Licitatia de plastic a fost castigata prin contestatie in instanta (proces care a durat 1 an) de o firma care acum, cand trebuie sa cumpere plasticul, se vede nevoita sa plateasca dublu sau triplu fata de pretul licitat (datorita pandemiei, plasticul de unica folosinta a crescut ca folosire si implicit si ca pret pe piata libera). Si nici un patron nu o sa opereze in pierdere...

  Iar guvernantii nostri, lipsiti de experienta de management, asteapta livrarile de la furnizori, in loc sa aiba contracte/surse de plastic redundante si sa-si faca un plan pentru o data certa de rezolvare a situatiei.
  • -5 (5 voturi)    
   sa ne lamurim, faci drumuri de 5 sau de 10 km? (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 21:04)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui vladdro

   Te duci la doua sectii diferite?
   Exceptand situatia in care ai buletin de Bucuresti dar locuiesti pe centura nu vad cum faci 5 km pana la SPCEP-ul de care apartii.
   In rest povestile cu redundanta si contractele sunt valabile in situatii normale. In criza, scapa cine poate si asta e un efect secundar.
   • +6 (6 voturi)    
    Unificare SPCEP (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 21:08)

    vladdro [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

    Cel putin in sectorul 2, relatia cu publicul pentru cartile de identitate a fost unificata la Mall Veranda (nu se mai face la statiile de politie SPCEP).
    • -4 (6 voturi)    
     Multumesc pentru info, tot S2 si eu (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 21:55)

     AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui vladdro

     Dar totusi intre Iancului sau Teiul Doamnei, vechile sedii SPCEP si Veranda nu sunt 5 km.
     Orice exagerare nu ajuta subiectului in sine, asta voiam sa zic.
 • +6 (8 voturi)    
  asa e si la sector 2 (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 20:23)

  minus [utilizator]

  ti se spune "pai noi n-am mai eliberat de... ca nu e pastic".
  Adica...ca la Marin Preda: daca plastic nu e, nici o identitate nu e!
 • +7 (13 voturi)    
  pensiile speciale s-au platit la termen? (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 20:25)

  John_Re [utilizator]

  parlamentarii si presidentu si-au luat salariile?

  aia e important.

  haha.

  greaua mostenire ie de vina.
 • +11 (13 voturi)    
  ! (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 20:33)

  tudorr [utilizator]

  La Iasi e la fel! 45 de zile calendaristice pentru o mizerie de hartie plastifiata! Mariti lefurile bugetarilor ca nu le mai ajuns!
 • +16 (16 voturi)    
  dar despre ING de ce nu? (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 20:48)

  MihaiB77 [utilizator]

  Bucureșteanul din articol e norocos în comparație cu mine; nici mie nu mi-au dat buletinul, dar asta e o problemă mai mică. Mi-au luat și buletinul expirat. Banca ING mă aștepta cu o actualizare de date pentru firma în care sunt asociat. ING nu vrea decât un buletin valabil, iar eu tocmai așa ceva nu am, deci au blocat conturile firmei, adică practic au întrerupt funcționarea; nu , nu acceptă un pașaport valabil. E ușor să scrii despre incompetența funcționarilor publici, cu aceea ne-am obișnuit toți. Dar să scriem și despre bănci (ING), care în situația economică și așa dificilă, aleg să ne saboteze în acest fel.
  • +9 (9 voturi)    
   In locul dumneavoastra (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 21:23)

   Tyrion.lann [utilizator] i-a raspuns lui MihaiB77

   Le-as face o frumoasa plangere penala functionarilor din MAI care nu va emit CI. Pentru abuz in serviciu, pentru ca se incalca clar legea mentionata in articol, iar de asemenea aveti un prejudiciu demonstrabil in activitatea firmei.

   Acesta este singurul mod posibil prin care se pot impulsiona si penaliza functionarii care incalca legi ce nu au prevazute in cadrul lor penalitati pentru incalcarea acestora.

   Daca nu sunt capabili si sunt prea incompetenti sa respecte legea, atunci n-au decat sa demisioneze sau sa fie demisi, incalcarea legii fiind chiar un motiv justificat pentru o comisie de disciplina, care la mai multe abateri succesive, ce cu siguranta pot fi identificate, poate actiona.
   • -7 (9 voturi)    
    Plangerea penala trebuie facuta (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 22:09)

    kokos [utilizator] i-a raspuns lui Tyrion.lann

    la adresa ING , nu functionarilor publici din MAI.
    • +6 (8 voturi)    
     hehe (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 22:46)

     John_Re [utilizator] i-a raspuns lui kokos

     afla ca in tarile cu apa cada daca n-ai ID-ul actualizat nimeni nu se uita la tine.

     dar nici n-am auzit tampenii ca in Ro.

     io merg, imi fac poza si am ID-ul in cutia postala in max o saptamana.

     care-i problema in Ro? prea multi doctori in MAI?
    • +7 (11 voturi)    
     ING sunt absurzi (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 22:49)

     Claudiu2s [utilizator] i-a raspuns lui kokos

     Idem singurii de vina sunt cei de la banca, ING sunt absurzi pentru ca in fapt nu accepta o CI valabila cf legilor din RO.
     • 0 (4 voturi)    
      ING (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 23:44)

      Mihai Esemescu [utilizator] i-a raspuns lui Claudiu2s

      Nu poate accepta un document eliberat de un tert (statul roman) pe care e trecut un termen CLAR de valabilitate.

      SINGURELE autoritati care pot ignora termenul INSCRIS pe acel document sunt AUTORITATILE STATULUI pentru care respectivul plastic este in continuare valabil.

      Statul prin nici o lege nu poate obliga un tert sa ignore datele trecute pe un act eliberat de stat. Tertul nu are abilitatea de a ignora acele date intrucat nu are dreptul de a verifica autenticitatea lor. Are de facut un singur lucru: de a verifica autenticitatea DOCUMENTULUI in sine. Atat.

      Ceea ce spui tu este ca ii ceri ING sa ignore adresa ca asa zice statul. Sau poate numele, ca s-a dat o lege in acest sens. Toate campurile de pe CI au importanta egala.
      • +1 (1 vot)    
       Conflict (Duminică, 11 aprilie 2021, 21:36)

       bumbisor [utilizator] i-a raspuns lui Mihai Esemescu

       In virtutea a ce anume este valabil ce afirmati mai sus?

       Din moment ce ING are obligatia legala sa considere valabile acele acte de identitate expirate, faptul ca exista piedici in fata indeplinirii aceastei obligatii e o problema. A bancii, nu a clientului bancii.

       Daca exista un conflict intre legi sau intre un regulament si o lege ar fi interesant de vazut in ce consta.

       In alta ordine de idei, prevederile legii 55/2020 se aplica tuturor actelor de identitate, nu celui al unei anumite persoane. Poate banca sa considere invalid un act de indentitate valabil emis de un stat pentru ca pozitia anumitor elemente nu-i convine? Ideea cred ca este ca statul defineste si emite acele acte, iar banca le accepta indiferent de preferintele sale.
    • +7 (7 voturi)    
     Intrucat (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 22:54)

     Tyrion.lann [utilizator] i-a raspuns lui kokos

     Angajatii ING nu sunt functionari publici, nu li se aplica prevederile legii penale privind abuzul in serviciu. Deci nu sunt susceptibili la plangeri penale. Ce se poate face e probabil o actiune in civil impotriva ING, dar tinand cont de durata de rezolvare probabil va duce la costuri inutile cu avocatii.

     In schimb, functionarii din MAI chiar raspund, cel putin teoretic, pentru incalcarea oricarei legi (se includ si OUG-uri) daca prin aceasta incalcare se produce un prejudiciu, ce in acest caz chiar exista.
  • +10 (10 voturi)    
   Dupa cum scrie si in articol , (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 22:08)

   kokos [utilizator] i-a raspuns lui MihaiB77

   toate cartile de identitate expirate dupa 1 martie 2020 sunt valabile i starea de alerta si 3 luni dupa expirarea ei . Puteti linistit sa dati in judecata ING in baza legii 55/2020 .
   • +1 (5 voturi)    
    Nu poate da ING in judecata (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 23:46)

    Mihai Esemescu [utilizator] i-a raspuns lui kokos

    Pentru ca statul nu poate obliga ING sa ignore datele inscrise pe un act eliberat de stat.

    DA: in fata oricarei autoritati a statului CI este inca valabil. Nu este asa insa in fata unor terti care nu au abilitatea de a ignora anumite date din CI in favoarea sau defavoarea altora.

    Este ca si cum in Romania ai prelungi cu de la sine putere valabilitatea CI cu 50 de ani si ai cere Germaniei sa recunoasca actele. Germania e un tert care nu are aceasta capacitate: vede date si le judeca conform strict cu ceea ce reprezinta acele date.
    • 0 (0 voturi)    
     Legea se aplica tuturor in Romania (Sâmbătă, 24 aprilie 2021, 20:56)

     Cryogen [utilizator] i-a raspuns lui Mihai Esemescu

     Legea 55/2020 se aplica pe teritoriul Romaniei, este in vigoare (de mentionat ca alineatul 5 al articolului 4 NU a fost declarat neconstitutional) si obligatorie (inclusiv art. 4 alin 5) pentru toata lumea atata timp cat nu prevede in textul sau exceptii saui limitari (doar la autoritatile statului, de ex). Ex dvs cu Germania arata tocmai asta, per a contrario, ca nu poti obliga un alt stat sa aplice legislatia nationala a Romaniei, dar pe teritoriul statului roman se aplica legile tarii - "Nimeni nu este mai presus de lege" , conform art 16 alin 2 din Constitutia Romaniei (chiar daca unii ar considera nu au "abilitatea" de a respecta anumite prevederi ale legii) si, prin urmare, nimeni nu poate pretinde vreun tratament distinct daca acesta nu este prevazut expres chiar in cuprinsul legii respective (inteleg ca ING se prevaleaza de faptul ca este sucursala a unei banci straine si, nefiind persoana juridica romana, nu ar fi obligata sa aplice legea romana, dar acest lucru poate fi interpretabil).
   • +3 (3 voturi)    
    Auzi (Duminică, 11 aprilie 2021, 0:17)

    Mihai Esemescu [utilizator] i-a raspuns lui kokos

    Cand mergi in Germania cu CI expirat sa ii spui politaiului neamt de legea 55/2020.
 • +9 (9 voturi)    
  desigur (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 20:57)

  oldman_boy [utilizator]

  Vrei să pleci într-o țară care te poate identifica pe bază de carte de identitate, iei frumos legea cu tine și îi spui grănicerului de acolo că actul de identitate este expirat dar nu este expirat.
  Am șase săptămâni de când aștept buletinul
 • +4 (4 voturi)    
  Dar permisele de conducere expirate? (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 21:15)

  danduta [utilizator]

  Sunt valabile in perioada starii de urgenta + 90 zile?
  • +1 (1 vot)    
   Da , sunt valabile. (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 22:15)

   kokos [utilizator] i-a raspuns lui danduta

   .
   • +1 (3 voturi)    
    Sunt valabile (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 23:47)

    Mihai Esemescu [utilizator] i-a raspuns lui kokos

    Pentru ca sunt controlate de autoritati ale statului. Cand insa CI este controlata de un angajat bancar, el nu are abilitatea de a ignora anumite date din CI in detrimentul altora.
  • 0 (0 voturi)    
   da, dar.. (Duminică, 11 aprilie 2021, 19:56)

   YamamotoIsoroku [utilizator] i-a raspuns lui danduta

   Cand o sa te duci sa il schimbi trebuie sa ai CI in termen pentru ca daca este expirata (chiar daca este prelungita prin lege) nu ti poate emite permisul cel nou.
 • -12 (12 voturi)    
  Stati asa, nu va inflamati! (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 21:37)

  O_Tannenbaum [utilizator]

  Lucrurile cu adevarat urgente si arzatoare se rezolva, totusi, in tara asta. Ca de pilda demolarea gheretelor de la metrou . Ia intrebati-l pe Drula si va va spune cu mindrie si emfaza-n glas cum a reusit el DESTRUCTURAREA unor cuiburi puturoase de mafioti care sugeau singele tarii mai ceva ca lipitorile.

  Daca legalitate exista in tara asta, trecem peste orice alte neajunsuri si o seceram cu rafale de loialitate.
 • +5 (7 voturi)    
  Cardul electronic (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 21:44)

  Casargoz [utilizator]

  Dacă scot mai devreme cardul nou nu au nevoie decât de jumătate de cantitatea de plastic.
  Deja văd soluții : 2 August
  A apărut cardul electronic de identitate
  Criza de plastic. Primești Cip-up intr-o Punguța de hartie împreuna cu un letcon și un kit de arduino. Adițional un plic de hârtie in care sa bagi Cip-ul și pe care sa-ți actualizezi singur datele de identitate - singur in Cloudul tău descentralizat și privat și chiar analogic.
  Pe plicul de hartie scrii Bubutz din Tracia suzeran născut viu domiciliat in Moesia -Arutela pe margine autostrăzii Via Traiana in continuarea via Egnatia.
  • +2 (2 voturi)    
   imi pare rau! (Duminică, 11 aprilie 2021, 8:16)

   Jegul Cristian Ioan [utilizator] i-a raspuns lui Casargoz

   Imi pare rau ca nu pot da decat un sigur plus!

   Nu, eu nu am folosit rapsberry pi sau ardunio, dar colegii da.

   Foarte ingenioasa solutia!
 • +1 (1 vot)    
  hahahaha (Sâmbătă, 10 aprilie 2021, 23:49)

  john70 [utilizator]

  O simpla solutie: sa ia din mainile Militiei eliberarea cartilor de identitate si a permiselor auto. Privatizare imediata! Sa vezi cum se gaseste plastic fara probleme.
  • +1 (5 voturi)    
   nu mai e la MAI din 2004 (Duminică, 11 aprilie 2021, 10:53)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui john70

   Directia Generala de Evidenta a Persoanelor a Municipiului Bucuresti este institutie publica de interes municipal, cu personalitate juridica sub autoritatea Consiliului General al Municipiului Bucuresti.
   Evidenta populatiei e la Primarii.
   • +3 (3 voturi)    
    Te inseli! (Duminică, 11 aprilie 2021, 12:37)

    yol [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

    http://depabd.mai.gov.ro/
    E ministerul de interne zi si noapte.....:))
   • 0 (0 voturi)    
    hei (Luni, 12 aprilie 2021, 1:24)

    john70 [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

    Pe bune?! Cu atat mai usor de trecut in privat. N-o sa mai fie nici cozi nici penurie de plastic sau alte alea.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by