Mai mulţi simpatizanţi AUR s-au adunat sâmbătă, la Piaţa Universităţii, unde se află şi liderul formaţiunii George Simion, pentru a protesta din nou faţă de restricţiile impuse în contextul pandemiei. Manifestanți s-au adunat și în Piaţa Victoriei. Lor li se alătură şi alţi protestatari sosiţi din ţară cu autocarele şi care vin din zona Bucur Obor, în marş, către centrul Capitalei, relatează News.ro.

proteste AUR (facebook)Foto: Hotnews

UPDATE 22.36 Protestul s-a încheiat după ce a fost intonat imnul naţional şi a fost rostită o rugăciune. Spre final, numărul participanţilor a scăzut, chiar unul dintre organizatori remarcând că au mai rămas ”o mână de oameni”.

El a declarat închis evenimentul nu înainte de a mai scanda odată cu mulţimea ”Fără testare!” şi a avertiza că oamenii vor ieşi în stradă ori de câte ori vor considera necesar.

UPDATE 20.04 Demonstranții protestează în continuare la Palatul Cotroceni în ciuda interdicției privind circulația după ora 20.00.

UPDATE 19.00 Protestatarii au plecat în marș spre Cotroceni

UPDATE 18:00 În Piata Victoriei sunt acum aproape o mie de persoane care protestează, potrivit estimărilor digi 24..

UPDATE Manifestanţii din Piaţa Universităţii au plecat către Piaţa Victoriei, însoţiţi de jandarmi.

”Oameni de AUR prezenţi astăzi la protestele împotriva restricţiilor impuse de un guvern criminal şi pentru autostrăzile A7 şi A8”, a scris pe Facebook George Simion, postând o imagine din Piaţa Universităţii şi una de la manifestaţia pentru autostrăzi în zona Moldovei.

Protestatarii de la Piaţa Universităţii au drapele tricolore şi afişeaza un banner pe care scrie ”Libertate”.

În Piaţa Victoriei sunt mai puţini manifestanţi, însă lor li se alătură oameni veniţi din ţară cu autocarele şi care apoi au venit în marş în Piaţa Victoriei. Cei sosiţi cu autocarele afirmă că sunt din Iaşi şi Bacău, poartă drapele, cruci şi icoane. Unii dintre ei declară că îşi vor înapoi ”dreptul de a respira liber” şi revenirea la viaţa normală.

Mai jos imagini din Piața Victoriei: