​Fostul primar general al Capitalei Gabriela Firea a afirmat că la 15 ore după ce s-a întâmplat transferul la alte unităţi medicale a pacienţilor de la Spitalul Foişor nimeni nu și-a dat demisia. „În ce ţară din lume sunt scoşi bolnavii operaţi din spital cu perfuzii, noaptea, în frig, în pijamale, trimişi cu maşina familiei acasă sau plimbaţi la alte spitale?”, a comentat senatoarea PSD.

Gabriela Firea dupa alegeriFoto: Hotnews

”În ce ţară din lume sunt scoşi bolnavii operaţi din spital cu perfuzii, noaptea, în frig, în pijamale, trimişi cu maşina familiei acasă sau plimbaţi la alte spitale? Au trecut 15 ore şi nicio demisie! Dictatură!”, a scris Gabriela Firea sâmbătă pe Facebook.

”Tot circul, bâlbâiala şi bătaia de joc la adresa pacienţilor de la Spitalul Foişor a umplut paharul. Pacienţii cu diferite boli nu mai pot fi ignoraţi şi daţi la o parte în detrimentul pacienţilor infectaţi cu COVID”, a reacționat și liberalul Beni Oni Ardelean, tot pe Facebook. El a adăugat că va solicita premierului Florin Cîţu, în şedinţa Biroului Politic Naţional al partidului, demiterea de urgenţă a ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu.

Consilierii USR-PLUS îi cer lui Nicușor Dan demiterea șefului ASSMB și a managerului Spitalului Foișor, susținând că modul în care a fost gestionat transferul pacienților a fost inacceptabil. „Directorul ASSMB și managerul Spitalului Foișor trebuie demiși. Spitalul Foișor aparține de Primăria București, în subordinea directă a ASSMB, o structură a primăriei condusă și acum de oamenii numiți fără concurs de fostul primar PSD Gabriela Firea. Consilierii generali USR PLUS au început evaluarea spitalelor din subordinea Primăriei încă de anul trecut. Rezultatul evaluării este că aceste spitale sunt conduse dezastruos. Ele sunt pline de cazuri de corupție, furt din bani publici”, se arată într-un comunicat al consilierilor USR-PLUS. De asemenea, ei îi cer primarului general „deblocarea reformelor în spitalele care aparțin de Primăria București prin împuternicirea viceprimarului dr. Horia Tomescu pentru a începe reforma”.