​​​Consilierii USR-PLUS îi cer lui Nicușor Dan demiterea șefului ASSMB și a managerului Spitalului Foișor, susținând că modul în care a fost gestionat transferul pacienților a fost inacceptabil.

Nicușor Dan Foto: PMB

„Directorul ASSMB și managerul Spitalului Foișor trebuie demiși. Spitalul Foișor aparține de Primăria București, în subordinea directă a ASSMB, o structură a primăriei condusă și acum de oamenii numiți fără concurs de fostul primar PSD Gabriela Firea. Consilierii generali USR PLUS au început evaluarea spitalelor din subordinea Primăriei încă de anul trecut. Rezultatul evaluării este că aceste spitale sunt conduse dezastruos. Ele sunt pline de cazuri de corupție, furt din bani publici”, se arată într-un comunicat al consilierilor USR-PLUS.

De asemenea, ei îi cer primarului general „deblocarea reformelor în spitalele care aparțin de Primăria București prin împuternicirea viceprimarului dr. Horia Tomescu pentru a începe reforma”.

De precizat însă că atribuțiile de coordonare a ASSMB au fost delegate viceprimarului Tomescu din 19 februarie, nfiind limitate în exercitarea lor.