Ordinul privind transformarea Spitalului Foișor în unitate COVID a fost emis vineri de către șeful DSU, Raed Arafat, fiind avizat de către ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Raed ArafatFoto: Captura

Ce prevede documentul:

  • 1. DSP Bucuresti întreprinde măsurile necesare în vederea operaționalizării, în totalitate, ca unitate de tratament a pacienților COVID-19 pozitivi cu manifestări clinice medii și severe a Spitalului Clinic de Ortopedie Foișor.
  • 2. Din cauza situației grave generate de creșterea numărului de cazuri la nivelul municipiului București și județului Ilfov, precum și a situației critice în ceea privește capabilitățile medicale de anestezie și terapie intensivă operaționalizate la nivelul municipiului București, în raport cu numărul mare de solicitări pentru pacienții COVID-19 pozitivi, măsura va fi pusă în aplicare în regim de urgență.
  • 3. Evacuarea și transferul pacienților COVID-19 negativi care sunt internați la Spitalul Foișor vor fi realizate cu sprininul Direcției Generale Urgențe Medicale din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență al Centrului Municipiului București de Coordonare și Conducere a Intervenției și al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov. Transferul respectivilor pacienți va fi coorrdonat de către dr. Bogdan Dinu din cadrul UPU-SMURD București.
  • 4. După ce măsurile de operaționalizare în totalitate ca unitate de tratament a pacienților COVID-19 la Spitalul Foișor vor fi finalizate și spațiile de tratament vor fi disponibile, DSP București informează imediat cu privire la acest aspect Centrul Național pentru Coordonare și Conducere a Intervenției și centrului Municipiului București de Coordonare și Conducere a Intervenției.
  • 5. Prezentul ordin se transmite Centrului Municipiului București de Coordonare și Conducere a Intervenției și DSp București pentru aplicare și dispunerea măsurilor legale care se impun în acest sens.