Protestatarii anti-mască și anti-măsuri pandemice au intrat în conflict vineri seara cu jandarmii care au venit să asigure paza la fața locului, între cele două tabere având loc îmbrânceli.

Incidente la spitalul FoișorFoto: Realitatea TV

Adepți ai teoriei conspirației, aceștia susțin că spitalele pentru Covid stau goale și se opun evacuării pacienților.

Spitalul Foișor, unul specializat pe ortopedie, va deveni spital de Covid-19. Potrivit imaginilor transmise de televiziuni, pacienții sunt redistribuiți la alte spitale din Capitală cu salvările sau cu mașinile personale, scenele fiind unele greu de suportat.

Managerul spitalului s-a opus transformării acestuia în unul pentru caurile de Covid-19 Spitalul are peste 90 de paturi, 65 au fost deja operați și urmau să fie externați în curând, dar alți 25 de pacienți erau programați pentru operație. Rudele a multora dintre pacienți au protestat vehement față de mutarea acestora.

La fața locului au ajuns și cîțiva dintre protestatarii anti-măsuri de carantina și anti-mască, în frunte cu Pompiliu Diplan, care vociferează violent.

”Astfel de decizii se iau între Ministerul Sănătății și DSU. Operațiunea a început la ora 15 și ne pare rău că ne-am lungit și am ajuns ca la ora asta să mutăm pacienții. Ne cerem scuze familiilor pacienților, dar am produs acest disconfort pacienților d ela Foișor ca să facem bine mai multor pacienți grav bolnavi de Covid”, a declarat Andrei Baciu la Digi 24.

Sâmbătă, va fi pus în funcțiune și TIR-ul ATI de la ”Victor Babeș”.