Mario Iorgulescu, fiul şefului Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, fugar în Italia, a fost condamnat definitiv vineri la 3 ani de închisoare cu executare pentru complicitate la infracțiunea de lipsire de libertate, după ce ar fi fost implicat în răpirea, sechestrarea și agresarea unui bărbat. Inițial, el fusese achitat în acest dosar de către Judecătoria Sectorului 3.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mario Iorgulescu a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru complicitate la infracțiunea de lipsire de libertate și i-au fost interzise mai multe drepturi. De asemenea, are interdicție de a se apropia de victimă, Dragoș Vlăsceanu, pentru o perioadă de 5 ani.

Decizia Curții de Apel București este definitivă.

În decembrie 2018, Mario Iorgulescu fusese achitat în acest dosar de către Judecătoria Sectorului 3.

Faptele s-ar fi petrecut în 2016, Mario Iorgulescu fiind acuzat că, alături de alți bărbați, ar fi răpit de pe stradă un tânăr care le împrumutase bani, l-ar fi sechestrat și bătut.

Minuta instanței:

  • "Condamnă pe inculpatul Iorgulescu Gino-Mario la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal, în varianta simplă, împotriva persoanei vătămate Vlăsceanu Dragoş-Ionuţ.
  • În temeiul art.67, alin.1, Cod penal, aplică pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiului drepturilor prevăzute de art.66, alin.1, literele a, b, n (de a comunica şi de a se apropia, la o distanţă de 100 metri, de persoana vătămată Vlăsceanu Dragoş-Ionuţ) şi o (de a se apropia de locuinţa sau de alte locuri în care persoana vătămată desfăşoară activităţi sociale, pe distanţa de 100 metri), Cod penal, pe perioada de 5 ani.
  • În temeiul art.65, alin.1, Cod penal, aplică pedeapsa accesorie a interzicerii exerciţiului aceloraşi drepturi. În temeiul art.396, alin.6, Cod de procedură penală, raportat la art.16, alin.1, litera g, Cod de procedură penală, cu aplicarea art.193, alin.3, Cod penal şi art.158, alin.1 şi alin.2, Cod penal, dispune încetarea procesului penal faţă de inculpatul Iorgulescu Gino-Mario, pentru infracţiunea de complicitate la lovire sau alte violenţe, în varianta agravată, prev. de art.48, alin.1, Cod penal, raportat la art.193, alin.1 şi alin.2, Cod penal, împotriva persoanei vătămate Vlăsceanu Dragoş-Ionuţ, ca efect al retragerii plângerii prealabile. În temeiul art.72, alin.1, Cod penal, deduce reţinerea de la data de 6.IX.2016 la data de 7.IX.2016, precum şi arestul preventiv pe perioada 15.IX.2016-12.X.2016, inclusiv".

Pe numele lui Mario Iorgulescu - aflat în Italia - există și un mandat european de arestare emis de Tribunalul București. Procedura se desfășoară pe cale directă, între instanța română și cea italiană.

În august 2020, Mario Iorgulescu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

În septembrie 2019, Iorgulescu a produs un grav accident rutier, fiind sub influenţa alcoolului şi a drogurilor.

Procurorii notează că, la data de 8 septembrie 2019, pe fondul unei crize de gelozie şi într-o stare de furie, având o alcoolemie de 1,96 g/l şi fiind sub influenţa cocainei, intenţionând să se deplaseze din satul Gulia, comuna Tărtăşeşti, spre un club din Parcul Herăstrău, Mario Iorgulescu a condus un autoturism marca Aston Martin model DBS, cu o viteză ce depăşea cu mult viteza legală de 50 km/h în localitate, şi a pătruns pe culoarea roşie a semaforului cu viteza de 145 km/h în intersecţia dintre Şos. Chitilei şi str. Teodor Neagoe.

Anchetatorii explică faptul că Mario Iorgulescu a accelerat până la 162 de km/h, în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă pe banda I, după care a urcat maşina cu partea stângă pe un scuar, apăsând la maximum pedala de acceleraţie la un vehicul echipat cu un motor ce dezvoltă 700 de cai putere, şi a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală, la viteza de 143 km/h, cu un autoturism marca Audi, condus de un bărbat care a decedat pe loc.

Conform procurorilor, din momentul în care a pătruns în intersecţie pe culoarea roşie a semaforului, Mario Iorgulescu nu a acţionat frâna, iar în momentul coliziunii pedala de acceleraţie era apăsată la maximum.

Mario Iorgulescu a fost rănit în urma accidentului și ar fi fost dus la o clinică din Italia pentru a primi îngrijiri medicale, însă procurorii consideră că el se sustrage urmăririi penale.

Imediat după accident, Mario Iorgulescu a fost dus de familia sa la o clinică din Italia.